elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

València impulsa la “consolidació i revitalització” del barri de Ciutat Fallera

València impulsa la “consolidació i revitalització” del barri de Ciutat Fallera
  • Contempla la integració d´aquest barri amb la futura ampliació del Parc de Benicalap i preveu la posada en valor de l´ofici de l´artista faller amb noves ordenances d´usos del sòl

MÉS FOTOS
València impulsa la “consolidació i revitalització” del barri de Ciutat Fallera - (foto 2)

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà de l'Ajuntament de València, Sandra Gómez, ha presentat aquest matí el projecte per a la consolidació i la revitalització de Ciutat Fallera, que, entre altres coses, contempla la integració d'aquest barri amb el seu entorn i la futura ampliació del Parc de Benicalap. També preveu la generació de noves zones de vianants i la posada en valor de l'ofici de l'artista faller amb noves ordenances d'usos del terra.

L´edil ha assenyalat que aquest és "un dels barris més emblemàtics de la ciutat, que parla de les falles, d´artesania, i de talent". A més, ha recordat que es va crear a la dècada dels 80 per impulsar el sector faller, i que, des de llavors, “es troba pendent de desenvolupament”. "Per tant amb aquesta intervenció acabarem amb dècades d'abandonament, preservarem l'activitat artesana fallera a la seva àrea industrial i atraurem nous professionals, cosa que també contribuirà a la regeneració econòmica de la zona".

“El nou planejament de Ciutat Fallera també recupera espai públic, amb carrers de vianants entre les naus dels artistes fallers i una plaça per a usos relacionats amb la festa; reorganitza les reserves dotacionals per millorar els serveis; i valora i dota d´ús edificacions protegides”, ha afegit l´edil.

Sandra Gómez també ha destacat la proposta d'habilitar un accés directe a la zona industrial des de la Ronda Nord, “amb un sistema de pantalles vegetals que redueixin l'impacte acústic i amaguin visualment els elements que distorsionen el paisatge, tal com preveu el projecte d´ampliació del parc de Benicalap”.

Pel que fa a la reordenació de les parcel·les dotacionals, Sandra Gómez ha ressaltat el trasllat i la reducció de la reserva escolar cap a la zona d'habitatges, així com l'ampliació del col·legi “Artista Faller” i la construcció d'un centre de formació professional lligat al gremi dels artistes fallers.

"Amb la revisió d´aquest planejament també pretenem -ha conclòs la vicealcaldessa- la recuperació de l´espai públic per al ciutadà i la millora de l´accessibilitat, i la salvaguarda del patrimoni d´interès cultural, fomentant la seua rehabilitació i diversificant el seu catàleg d´usos, així com la preservació i integració de l'horta existent a la Infraestructura verd del territori”.

Pujar