elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

València exonerarà dos anys de les taxes als llocs buits dels mercats municipals

València exonerarà dos anys de les taxes als llocs buits dels mercats municipals
  • La mesura afectarà 85 parades buides dels mercats de Benicalap, Benimàmet, Castella, Natzaret, Rojas Clemente i Torrefiel

L'Ajuntament de València exonerarà de les taxes de mercats durant dos anys als venedors que ocupen alguns dels llocs de sis mercats municipals que romanen buits des de fa diversos anys i pels quals no s'ha registrat cap licitació malgrat eixir a subhasta trimestralment. El regidor d'Hisenda, Borja Sanjuán, ha anunciat que presentarà una moció per introduir esta bonificació en les ordenances fiscals després de certificar, per part del Servei de Comerç i Proveïments que dirigeix Carlos Galiana, l'existència d'un total de 85 parades buides en els mercats municipals de Benicalap, Benimàmet, Castella, Natzaret, Rojas Clemente i Torrefiel.

Sanjuán ha explicat que s'ha acordat no aplicar les taxes per la prestació del servei de mercats als venedors que s'adjudiquen estes parades durant dos anys a computar des de l'inici de l'activitat per a “estimular i incentivar l'ocupació dels llocs de mercat vacants i, d'esta manera, donar un impuls decidit a l'activitat econòmica d'este model de xicotet comerç de proximitat”.

“València és una ciutat on l'economia s'està reactivant més ràpid que en la resta de ciutats del seu entorn i volem que esta reactivació arribe a tots els seus barris. En este sentit, els mercats municipals generen un centre d'activitat econòmica en cadascun dels barris de València i volem que continue sent així. Per això, eliminarem la taxa de mercats a aquelles parades que porten ja un temps buides en alguns d'estos mercats per a permetre que hi haja persones que tinguen més fàcil encetar la seua activitat econòmica i que reactiven la vida comercial més pròxima, la vida comercial que parla d'una ciutat de 15 minuts i d'un entorn molt més agradable i més compartit de les nostres ciutats i barris”, ha continuat Sanjuán.

Per la seua banda, el regidor Carlos Galiana ha explicat que "des de la Regidoria de Comerç continuem treballant per promoure els nostres mercats municipals i fomentar la seua vida i ocupació, alhora que ajudem els i les joves de València i els emprenedors a tirar endavant el seu projecte de negoci en qualsevol dels nostres mercats municipals"

L'exempció del pagament de la taxa s'estendrà durant els dos primers anys per a ajudar els venedors a arrancar l'activitat, ja que és en este període quan més recursos financers i mitjans es requereixen i, per tant, quan més necessària és l'aplicació de bonificacions fiscals. L'import que deixaria de recaptar l'administració durant estos dos anys a conseqüència d'esta bonificació és de 196.339 euros, encara que l'impacte en les arques actualment és nul, ja que actualment tots els llocs es troben vacants.

Pujar