2 de desembre de 2020 2/12/20

València no descarta tancar els cementeris si es disparen els casos o formen aglomeracions

València no descarta tancar els cementeris si es disparen els casos o formen aglomeracions - (foto 1)
  • L'Ajuntament demana a la ciudadania avançar la seua visita de cara al dia de Tots Sants

MÉS FOTOS
València no descarta tancar els cementeris si es disparen els casos o formen aglomeracions - (foto 2)
València no descarta tancar els cementeris si es disparen els casos o formen aglomeracions - (foto 3)

El regidor de Cementeris i Servicis Funeraris, Alejandro Ramon, ha recorregut este matí el Cementeri General per supervisar el dispositiu especial de Tots Sants, que enguany s’ha reforçat amb noves mesures de seguretat per la covid-19: el control de l’aforament en tots els recintes funeraris a través de tecnologia led infraroig i la divisió del Cementeri General, el tercer més gran d’Espanya, en quatre zones, amb accessos separats i independents, per assegurar que no se supera el nombre màxim autoritzat de persones. L’edil ha insistit que les visites es realitzen “de manera escalonada” perquè no hi haja aglomeracions i ha recomanat  que “aquelles persones majors o amb una situació delicada de salut eviten acudir als cementeris este cap de setmana”.

“Portem setmanes fent una crida a la població perquè avance la seua visita i no espere al dia 1 de novembre, que, a més, és diumenge, és cap de setmana”, ja que “el que estem intentant evitar precisament és que eixe cap de setmana, eixe dia 1, es produïsca una aglomeració”. Durant el recorregut pel Cementeri General, Alejandro Ramon ha reiterat la recomanació d’acudir de manera escalonada als cementeris amb motiu de Tots Sants, la qual cosa “sí que estem notant, sobretot a partir de dissabte passat, de diumenge, del cap de setmana, quan sí que va haver una gran afluència de gent” i també “ara entre setmana, malgrat ser dies laborables, sí que s’aprecia que la gent en gran part està avançant les seues visites”.

A més de demanar els veïns i veïnes que, “per favor, aprofiten per avançar la seua visita, ara que encara tenen uns dies abans de dissabte i diumenge per vindre”, el regidor ha aconsellat així mateix que “aquelles persones majors o que estiguen en una situació de risc o en una situació delicada de salut eviten acudir als cementeris este cap de setmana”. L’edil ha recordat que l’objectiu de l’Ajuntament és “oferir el servici de visites amb la major normalitat possible”, respectant les normes sanitàries decretades per les autoritats, entre elles, “l’aforament restringit a una persona per cada 2,25 metres quadrats”, per la qual cosa el dispositiu especial per Tots Sants s’ha reforçat enguany en el marc de les exigències i pautes derivades de la pandèmia.

Així, “fem ús d’una tecnologia de led infraroig” als accessos de tots els recintes funeraris, que “indica en temps real tant la gent que està entrant com la gent que està eixint”, de manera que “podem conéixer l’aforament en tot moment”. A més, en el cas del Cementeri General, el tercer més gran d’Espanya, s’ha compartimentat en quatre seccions, amb entrades i eixides independents per a cadascuna de les zones, per la qual cosa el regidor ha recomanat “informar-se amb el personal dels cementeris als diferents accessos”.

Pujar