23 de gener de 2021 23/1/21

València convoca la major oferta pública d'ocupació amb 370 noves places

València convoca la major oferta pública d'ocupació amb 370 noves places - (foto 1)
  • Per Bombers, Policia Local i auxiliars administratius, principalment

La Mesa General de Negociació de l’Ajuntament de València ha aprovat hui per unanimitat l’Oferta Pública d’Ocupació (OPO) de 2019, que comporta un total de 370 places ofertades, un 1.441 % més que en 2014. Una xifra que, segons la regidora de Gestió de Recursos al consistori, Luisa Notario, “demostra l’aposta ferma i contundent del govern de Joan Ribó pel reforç de la plantilla pública per garantir i millorar els servicis que oferim a la ciutadania”.  

“Ens trobem davant l’OPO més important dels darrers anys en este Ajuntament, en una clara aposta per la promoció interna i professional del personal municipal”, ha explicat Notario, per a qui esta OPO confirma “l’aposta clara per continuar reforçant la plantilla de Bombers amb la convocatòria de 20 places més de bombers d’escala bàsica que se sumen a les 58 de les convocatòries de 2016, 2017 i 2018” i, a més, permet satisfer una reivindicació històrica d’auxiliars administratius gràcies a les 50 places de promoció interna que s’hi oferixen, que se sumen a més a les 50 de 2018 per poder promocionar de la categoria C2 a C1.

L’OPO assumix el màxim de places permeses atenent a la taxa de reposició resultant per a l’exercici d’enguany, de 202 places. Entre els augments més importants hi ha el de places per al cos de Policia Local, en passar de les 33 de l’OPO de 2016 a les 137 d’enguany. “Estes xifres són especialment importants perquè, a més, cal sumar les 317 places de l’última OPO aprovada fins al dia de hui, la de 2018, 247 de les quals han permés afrontar i compensar les jubilacions anticipades d’enguany”, ha ressaltat Notario, per a qui la comparativa “és especialment sagnant si comparem les 33 places per a la Policia Local en 2016, les 40 de 2017, les 317 de 2018 o les 137 d’enguany -527 en total en els darrers quatre anys- amb les zero places d’agents que varen oferir els governs del Partit Popular en l’última dècada que varen ostentar el poder municipal”. Això demostra, ha dit, “el compromís amb la seguretat i el benestar de la ciutadania que té el govern de Joan Ribó i les prioritats, totalment oposades, que tenien els governs del PP i que continuen tenint, segons indiquen les seues crítiques constants a l’increment de les partides pressupostàries que han de costejar este increment de plantilla”.

Notario també ha destacat que per “cada plaça ofertada pel PP en 2014 enguany n’oferim 15,42 i si mirem els darrers quatre anys podem mostrar la nostra satisfacció perquè per cada plaça nova en 2014 nosaltres ja n’hem ofertat més de 46”. A més, ha incidit en el fet que esta OPO “respon al límit de la taxa legal vigent, la reglamentària distribució entre les formes de cobertura en cadascuna de les categories dels cossos de Policia Local i Bombers i a les necessitats rebudes per part de la Regidoria de Seguretat Ciutadana” i ha destacat, també, la inclusió del compromís adquirit per la Mesa de Negociació General en octubre de 2018 sobre el desenvolupament de la promoció interna en la categoria d’Auxiliar d’Administració General a la d’Administratiu/va General, amb 50 places de promoció interna que, sumades a les ja incloses en l’OPO de 2018 fan un total de 100 places. Entre totes les categories, les places reservades al torn de promoció interna ascendixen en l’OPO d’enguany a 100 places.

“Agraïm a tots els representants sindicals la seua predisposició per arribar a un acord i poder aprovar una Oferta Pública d’Ocupació que és històrica, que redunda en una millor plantilla municipal i, conseqüentment, en uns millors servicis per a la ciutadania, que és l’objectiu fonamental que perseguim en la nostra tasca diària a l’Ajuntament de València”, ha conclós Notario.

Pujar