27 de novembre de 2020 27/11/20

València construirà un centenar d'habitatges públics en el Cabanyal

València construirà un centenar d'habitatges públics en el Cabanyal - (foto 1)
  • La vicealcaldessa ha anunciat que es van licitar prop de 2.500 m2 de sòl públic "per a retornar la vida a aquests carrers"

MÉS FOTOS
València construirà un centenar d'habitatges públics en el Cabanyal - (foto 2)
València construirà un centenar d'habitatges públics en el Cabanyal - (foto 3)

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha visitat hui les obres de reurbanització de la denominada “zona zero” del barri del Cabanyal. Un projecte que suposa, segons Gómez, “retornar la vida als carrers que en el seu moment van exemplificar la zona zero del Cabanyal”, i a la qual ja no s’anomenarà així perquè “serà una de les millors zones per a viure dins del barri”. En l'aposta pel “renaixement del Cabanyal”, la vicealcaldessa ha anunciat la construcció de prop d’un centenar d'habitatges públics.

“Per fi han finalitzat les obres de reurbanització del carrer de Sant Pere que, juntament amb les obres en marxa que queden, suposaran retornar la vida als carrers que en el seu moment exemplificaren la zona zero en el Cabanyal”, ha manifestat la vicealcaldessa de València, Sandra Gómez. Una “zona zero” que Gómez ha avançat que deixarà d’anomenar-se així perquè “serà una de les millors  per a viure dins del barri”. Es tracta d'uns carrers que conformen “l'origen fundacional del barri i que estem omplint de vida tant amb la inversió pública que estem fent com per la pròpia iniciativa privada, gràcies a l'impuls públic que estem fent”.

En la reurbanització dels carrers de la “zona zero”, dins del projecte ARRUS, la vicealcaldessa ha indicat que la inversió realitzada ha sigut de 1,5 milions d'euros, 450.620,50 al carrer Sant Pere. Un carrer per al qual, segons ha explicat Gómez, “era impossible impedir el pas de vehicles de punta a punta, però té forma de carrer de saló que es manté la petjada però és per als vianants”. A més, la regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana ha destacat el paviment innovador del carrer, que s'ha ficat a València per primera vegada i que “permetrà recuperar la memòria històrica del barri perquè antigament les voreres eren vermelles i volíem aprofitar la reurbanització per a recuperar també la memòria històrica”.

PROP D'UN CENTENAR D'HABITATGES PÚBLICS

Així mateix, la regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana ha anunciat “el compromís que adquirirem en esta legislatura per a omplir tots els buits urbans que van ser les zones d'enderrocaments de la corporació del Partit Popular, totes les expropiacions forçoses que es van fer, i volem revertir esta situació”. Per això, i en el camí de “esborrar la petjada de l'ampliació”, la vicealcaldessa ha revelat que licitaran prop de 2.500 m2 de sòl públic perquè “els fills i les filles dels veïns i de les veïnes puguen apostar per tornar al seu barri i omplir així de vida el Cabanyal”.

Un projecte que, segons Gómez,  realitzaran a través del Pla Cabanyal i amb el qual ompliran d'habitatges que “exemplificaran el renaixement del Cabanyal”. Encara que el nombre d'habitatges dependrà de l'amplitud de cadascuna d'elles, la vicealcaldessa ha calculat aproximadament 90 habitatges públics amb una grandària mitjana. Una licitació que “treballaran amb una Generalitat Valenciana que “ens ha transmès la seua aposta decidida pel barri”. “Cal veure quina part incorporarien ells, quina l'Ajuntament de València, i una altra part que podria licitar la iniciativa privada”, ha afegit Gómez, qui ha advertit que “no podem negar que la millora del barri té també una repercussió  en el preu de l'habitatge” i que per això “haurem d'equilibrar el mercat perquè els preus no es disparen”.

Per la seua part, el president de l'associació de veïns del Cabanyal-Canyamelar, Félix Estrela, ha assegurat que “el carrer Sant Pere va ser el primer del poble del Cabanyal, va suposar l'inici, i veure'l una altra vegada tot seguit, i no tallat pel projecte depredador de l'Avinguda de Blasco Ibáñez, és una alegria per a nosaltres”.

Pujar