elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

València congela la tarifa de l’aigua en 2022 per contribuir a la reactivació econòmica de la ciutat

València congela la tarifa de l’aigua en 2022 per contribuir a la reactivació econòmica de la ciutat
  • Gràcies a les inversions dels últims anys s'ha pogut amortitzar l'increment del cost de l'energia i que no repercutisca en les economies familiars i locals

El Consell d’Administració d’EMIVASA (Empresa Mixta d’Aigües, S.A.) ha acordat este dimarts congelar la tarifa de l’aigua en 2022 per contribuir a la reactivació econòmica de la ciutat. L’alcalde, Joan Ribó, ha presidit la reunió, acompanyat de la regidora del Cicle Integral de l'Aigua, Elisa Valía, i el regidor de Salut i Consum, Emiliano García. L’alcalde ha destacat esta mesura, que s’afig a altres, com ara l’increment del fons social i el grau d’execució de les inversions, adoptades “durant l’any difícil de la covid”. Per a Ribó, això és una mostra “del compromís de l’Ajuntament amb els col·lectius més vulnerables”.

El màxim responsable municipal ha anunciat que en 2022 es congelarà la tarifa de l’aigua a la ciutat, en finalitzar el Consell d’Administració d’EMIVASA que ha encapçalat. Ribó ha subratllat que esta decisió respon a l’objectiu d’impulsar la reactivació econòmica i mitigar els efectes de la pandèmia. A açò s’ha de sumar, ha prosseguit l’alcalde, que el fons social d’enguany ha augmentat un 62 % respecte al 2020. A més, en 2021 s’executaran més de 20 milions d’euros d’inversió, una execució del 80 %. En eixe sentit, s’ha referit a la xarxa arterial de Pinedo i el Perellonet, la canonada de Peris i Valero i la instal·lació de plaques solars en les preses i les oficines d’EMIVASA, entre altres.

Per la seua part, la regidora Elisa Valía ha exposat que “gràcies a totes les inversions que hem fet en els últims anys, hem sigut capaços d’esmortir l’increment del cost de l’energia i que no repercutisca en les economies familiars i de les nostres empreses i autònoms”. Amb la congelació de la tarifa de l’aigua, ha manifestat Valía, es pretén ajudar tant el teixit productiu com les famílies.

Pujar