9 de març de 2021 9/3/21
FALLES 2021

València confirma que no hi haurà falles en març mentre que un de cada deu fallers es dóna de baixa

València confirma que no hi haurà falles en març mentre que un de cada deu fallers es dóna de baixa - (foto 1)
  • S'haurà d'esperar a "una situació més convenient", el que deixa als sectors econòmics que depenen d'aquesta festa en una posició extrema

La crisi del coronavirus està deixant a la Comunitat Valenciana una situació crítica, amb rècord de contagis, morts i hospitalitzacions. El possible augment de les restriccions i el debat sobre si s'hauria d'imposar un confinament o no fa pràcticament inviable qualsevol esdeveniment que implique aglomeracions.

I a falta de dos mesos perquè se celebren les falles, estava pràcticament clar que no anaven a poder realitzar-se. El dubte ha quedat dissipat fa unes hores quan l'alcalde de València, Joan Ribó, ha confirmat que no se celebraran el proper mes de març: "S'haurà d'esperar a una situació més convenient".

L'anunci fet oficial -encara que ja era sabut extraoficialmente- ha caigut com un gerro d'aigua freda per als sector econòmics que d'aquestes festes depenen. AL respecte, Ribó ha animat a tots els sectors vinculats a les festes de Sant Josep a continuar la seva activitat, una cosa "imprescindible" per a la seva "continuïtat".

L'alcalde ha fet referència a el fons covid acordat fa un parell de dies entre Generalitat, diputacions i ajuntaments i que destinaran 120 milions d'euros a empreses i autònoms de tota la Comunitat Valenciana: "En aquests ajuts es va tenir molt en compte als artistes fallers , als artistes carrossers, a l'orfebreria i a l'indumentarisme", ha detallat l'alcalde al destacar la voluntat d'ajudar a tots els sectors fallers.

Aquest divendres té lloc una reunió important entre Sanitat i el món faller per determinar el futur de la festa. Està previst que a aquesta trobada acudixquen la secretària autonòmica de Salut Pública, Isaura Navarro, l'Ajuntament, la Junta Central Fallera, la Interagrupació i les juntes locals.

Mentrestant, en el Ple d'aquest dimarts, el president de JCF, Carlos Galiana va explicar que, fins al moment, s'ha produït una baixa del 10% de el cens faller, és a dir, que un de cada deu fallers s'ha donat de baixa.

Pujar