16 de novembre de 2019 16/11/19

València comptarà amb un centre d'investigació biomèdic del CSIC

València comptarà amb un centre d'investigació biomèdic del CSIC - (foto 1)
  • L’alcalde de València destaca que es tracta d’avançar en un dels objectius del govern municipal per atraure a la ciutat coneixement i projectes que generen noves ocupacions de qualitat

L’Ajuntament impulsa la implantació del CSIC en València amb la cessió d’una parcel·la on s’ubicarà la nova seu de l’Institut d’Instrumentalització per a Imatge Molecular (I3B), un centre de referència internacional, que acollirà tecnologies d’avantguarda i preveu incrementar el seu personal investigador en un 100 per cent en els pròxim tres anys. La Junta de Govern Local té previst aprovar demà esta iniciativa.

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha anunciat que València disposarà d’un centre d’investigació biomèdica del CSIC. Es tracta de la nova seu de l’Institut d’Instrumentalització per a Imatge Molecular (I3M), un centre de referència a nivell mundial que investiga la imatge per a usos mèdics. Ribó ha explicat que esta iniciativa és fruït d’un acord al qual s’ha arribat amb el Centre Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i respon a un dels compromisos del govern municipal per atraure a la ciutat talent i coneixement, a més de crear nous jaciments d’ocupació de qualitat. “Volem que València tinga cada vegada més centres d’investigació i disposar no només de treball d’alta qualificació sinó també tindre capacitat per llançar patents i que la medicina siga un element important per al dinamisme de la ciutat”, ha explicat l’alcalde.

La Junta de Govern Local té previst aprovar demà la cessió al Centre Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) d’una parcel·la ubicada en la Plaça de l’Actor Enrique Rambal, molt a prop de la Universitat Politècnica de València i la Universitat de València. “Estar a prop de les universitats era una de les condicions que instal·lar este centre d’investigació biomèdica”, ha assenyalat Joan Ribó. En esta parcel·la, el CSIC ampliarà la seua implantació en la ciutat amb la construcció d’un edicifi de 4.500 metres quadrats, amb possibilitat d’ampliar en un futur altres 2.000 metres quadrats, on desenvoluparà nous projectes d’investigació i acollirà tecnologia d’avantguarda al servici de la medicina com ara equips làser, de ressonància magnètica, imatge molecular, laboratoris i espais protegits per tal de fer les proves de diagnòstic i teràpia dels prototips que desenvolupen.

Això suposa triplicar la seua capacitat actual en l’espai que ocupa dins la Universitat Politècnica de València. A més, es preveu que en esta nova seu treballen fins a 200 persones entre investigadors, personal tècnic i en formació, la qual cosa suposa un increment d’un 100 per cent de la plantilla actual de la qual disposa este centre i que el CSIC preveu emprendre en els pròxims tres anys.

L’alcalde Joan Ribó ha valorat com a “magnífica noticia per a la ciutat” la instal·lació d’este centre  de investigació capdavanter i ha avançat que preveu explicar amb més detall el projecte en una compareixença conjunta amb la presidenta del CSIC, Rosa Menéndez.

ocultar
València comptarà amb un centre d'investigació biomèdic del CSIC
Pujar