20 d’octubre de 2020 20/10/20

València celebrarà Sant Antoni amb una fira animalista i un concert "pet friendly"

València celebrarà Sant Antoni amb una fira animalista i un concert "pet friendly" - (foto 1)
  • La festa està declarada d'Interés Turístic Provincial

MÉS FOTOS
València celebrarà Sant Antoni amb una fira animalista i un concert "pet friendly" - (foto 2)

La tradicional festivitat de Sant Antoni Abat del carrer Sagunt, declarada el passat mes de juliol d’Interés Turístic Provincial de la Comunitat Valenciana, «s’ha reinventat com una festa de ciutat». Per això, l’Ajuntament, convidarà la ciutadania perquè s’acoste a gaudir-la, i per primera vegada, instal·larà cartells anunciadors al mobiliari urbà, a l’abast de tothom. D’esta manera, «la ciutat encetarà el calendari festiu de l’any 2020 amb esta celebració que, vinculada al Benestar Animal i arrelada al barri de Sant Antoni, es reinventa com una festa de ciutat», segons ha explicat hui el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset.

El regidor ha donat a conèixer hui les novetats d’esta festa «que està en un procés de dignificació i promoció per tal de recuperar i rellançar la tradició i innovar en una celebració que sempre ha incidix en el benestar animal». Pere Fuset, que esta vesprada exercirà de mantenidor d’esta festa, que celebra el seu dia gran el 17 de gener, ha explicat que, enguany, a més de la coneguda desfilada i benedicció d'animals que organitza l'Ajuntament de València i la Germanor de sant Antoni Abat, es duran a terme altres activitats populars com, per exemple, una revetlla al carrer «amigable amb els gossos».

Pere Fuset també ha anunciat l’elaboració d’un nou conveni amb un increment econòmic en qualitat d’ajuda per a la Germanor de Sant Antoni Abat, «en coherència al treball desenvolupat per esta entitat» i s’ha compromés per contribuir en les tasques de repercussió de la festivitat de l'esmentat sant, conegut popularment com «Sant Antoni del porquet».

Per la seua banda, el president de la Germanor de San Antonio Abat Rafael Garrote ha ressaltat que esta festa «representa valors com el de convivència amb els animals, i que com a celebració de barri «és un exemple de la vertebració de la ciutat, tot i que en la pròxima edició ampliarà el programa d’actes». Entre estos destaquen la foguera que es farà el dissabte 11 de gener. Al seu voltant s’organitzaran altres iniciatives solidares i ludicofestives com el mercat del porrat amb espai per associacions relacionades amb el benestar animal perquè es facen ressò del seu treball.

Pujar