elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

València celebra l'Any Nou Xinés amb una gran cavalcada: dates i horaris

València celebra l'Any Nou Xinés amb una gran cavalcada: dates i horaris
  • L'Ajuntament s'il·luminarà de roig i la plaça acollirà diferents activitats per a donar a conéixer la cultura i civilització xinesa

MÉS FOTOS
València celebra l'Any Nou Xinés amb una gran cavalcada: dates i horaris - (foto 2)

La ciutat de València celebrarà el dissabte 21 de gener l'Any Nou xinés, el 4721 del calendari lunar. I la plaça de l'Ajuntament serà l'escenari d'algunes de les activitats organitzades amb motiu d'aquesta celebració (com per exemple, exhibicions de cal·ligrafia xinesa, d'arts marcials i de balls i cançons populars de l'esmentat país oriental). Al costat del consistori, que s'il·luminarà de roig i lluirà una pancarta amb motiu d'aquesta commemoració, també conclourà la X gran Cavalcada de l'Any Nou Xinés que se celebra en la capital del Túria. Aquesta desfilada, encapçalada pel Drac Xinés, eixirà, a les 18.00 hores del carrer Pelayo, per a continuar per Xàtiva i Marqués de Sotelo. En ella participaran 10 carrosses, amb unes 80 persones cadascuna, diversos grups de taiji, wushu, arts marcials, i el públic podrà admirar els vestits tradicionals i el ball del drac i del lleó.

El regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, ha presentat hui, juntament amb el director de l'Institut Confuci de la Universitat de València, Vicent Andrés, i el president dels empresaris xinesos de València, Chen Hui, el programa d'actes organitzats a València per a donar la benvinguda al nou any xinés, una commemoració que, més coneguda a la Xina com la Festa de la Primavera (*春节, *春節, *chūnjíe), es reprén a València després d'haver sigut suspesa durant dos anys per la pandèmia del coronavirus.

Carlos Galiana, que ha reiterat “el suport municipal per a aquesta mena de celebracions que constitueixen un punt de trobada entre diferents cultures i fomenta l'enriquiment i intercanvi”, s'ha fet eco de “la satisfacció de l'Ajuntament d'acollir, de nou, aquesta festa, que és un referent a la Comunitat Valenciana”, i ha convidat tothom “perquè s'implique en la comunitat xinesa i s'acoste a conéixer la seua cultura mil·lenària que té molts nexes d'unió amb la valenciana”.

La X Gran Cavalcada de l'Any Nou Xinés, organitzada per la Federació d'Associacions Xineses de la Comunitat Valenciana amb la col·laboració d'institucions com l'Ajuntament i l'Institut *Confuci (creat a la Universitat de València amb la finalitat de promoure el desenvolupament de l'ensenyament i la cultura xinesa) serà el colofó d'una festa que començarà a les 11 hores en la plaça de l'Ajuntament. “I en concloure, tota la comunitat xinesa celebrarà al costat del poble valencià i en la plaça del poble l'entrada de l'any que estarà dedicat al Conill d'Aigua, que és símbol de la natura”, tal com ha ressaltat el director de l'Institut Confuci de la Universitat de València, Vicent Andrés.

El director d'aquesta institució ha explicat que la dada de l'Any Nou xinés, festivitat tradicional més important de l'any del calendari xinés, ve determinada pel calendari lunisolar utilitzat tradicionalment a la Xina, i ha destacat que enguany la celebració coincideix amb la festivitat de Sant Vicent.

Finalment, el president dels empresaris xinesos de València, Chen Hui, ha agraït la col·laboració de l'Ajuntament i ha assegurat que aquesta festa “s'organitza com una cita cultural entre València i la Xina”.

Pujar