elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

València, la capital de província on més puja l'atur en la Comunitat

València, la capital de província on més puja l'atur en la Comunitat

    La xifra d'aturats a la ciutat de València segueixen a l'alça. 3.008 veïns de València s'han anat a l'atur al juny, aconseguit ja els 67.759 aturats a la ciutat, un 4,68 més que al maig i un 27,83% més respecte a les xifres de gener. Unes xifres que han sigut qualificades per l'oposició municipal com a "alarmants".

    El creixement de l'atur al juny a València ciutat (4,68%) està per damunt del que creix en les altres capitals de la Comunitat Valenciana. Creix més que a Alacant (3,74%) i que a Castelló (3,02%). El creixement està per damunt, a més, de la mitjana nacional i de la Comunitat Valenciana.

    La portaveu del Grup Municipal Popular, María José Catalá, ha qualificat de “alarmants” les xifres conegudes aquest dilluns de l'atur a la ciutat de València. Sobre aquest tema, ha lamentat, “no veiem en el govern de Ribó i el PSV un canvi en les seues polítiques econòmiques que poguera generar noves expectatives per als inversors i un alleujament de la càrrega fiscal a comerços i empreses per a evitar tancaments i mantindre els llocs de treball”.

    Catalá ha apuntat a la falta d'iniciativa del govern de Ribó i el PSPV que València lidere l'atur. “Estem veient com a ciutats que tenen una important dependència del sector serveis i turístic, com és el cas d'Alacant, estan aconseguint reduir la crescuda de l'atur, mentre que València continua sent la ciutat líder d'atur quan hauria de ser el principal motor de l'economia de la Comunitat”.

    Catalá ha reiterat “la importància” que València estiga preparada i siga competitiva una vegada se supere la crisi sanitària”. Per a això, ha insistit en “la necessitat d'augmentar els incentius per als inversors i emprenedors baixant la pressió fiscal de la ciutat”.

    Igualment, ha tornat a reclamar més mesurades de suport al comerç i al sector de l'hostaleria i una reducció de la pressió fiscal que suporten. En 2020 aquests sectors econòmics estan afrontat pujades de l'IBI de fins al 13% i de la taxa de l'aigua i el clavegueram de més del 100%.

    Catalá ha reiterat que “la millor política social que pot fer un Ajuntament és la de fomentar la creació d'ocupació”. Per això, ha assenyalat per a concloure que “és prioritari reorientar el major nombre de recursos municipals a la reactivació de l'economia i generar nous llocs de treball”.

    Pujar