Castellano

• Els valencianistes van augmentar la seua intensitat en l'últim quart i van aconseguir véncer a dues llegendes del passat, Rafa i Pedro Martínez

MÉS FOTOS
El Valencia Basket tira d'ofici i aconsegueix la seua segona victòria a Manresa (74-82) - (foto 2)

Segona victòria en ACB per al Valencia Basket, que tanca una setmana de lliga redona abans del debut en Eurolliga.

Després de véncer a Andorra a la Fonteta i estrenar el caseller de victòries, el Valencia Basket visitava al Baxi Manresa en terres catalanes.

A diferència del segon partit en ACB, l'entrenador va decidir donar descans a Sam Van Rossom i l'altre base, Vives, va entrar en la rotació sent titular després de no disputar ni un sol minut de l'anterior.

El partit no va començar del tot bé, ja que els locals se sentien còmodes i aconseguien certs avantatges en el marcador que permetien veure als de Ponsarnau pel retrovisor.

Tal com va ocórrer en el partit anterior, els valencians van mantindre la igualtat en l'electrònic pràcticament els 30 minuts previs a l'últim quart. En aquest, el decisiu, va eixir el vertader potencial ofensiu de l'equip i de la mà de Fernando San Emeterio i un Joan Sastre de molt de nivell van aconseguir donar-li la volta al marcador. Cert és que el nivell defensiu va pujar una marxa més en els jugadors valencianistes i li ho van fer pagar car al Manresa, que no trobava la fluïdesa de la primera part i presentava serioses dificultats per a encertar des del tir exterior. El que minuts abans estava sent la gran basa dels locals, el pas al capdavant de la defensa visitant va canviar el rumb definitiu de la trobada i es van posar per davant per a no permetre en més ocasions que canviara la tendència.

Amb el control del partit en els últims minuts, els de Ponsarnau van tancar definitivament la que s'ha convertit en la segona victòria de la temporada (74-82) davant l'equip que té a dos de les llegendes més importants del club valencià. Els dos Martínez, Rafa i Pedro, defensen ara la samarreta i la banqueta del Manresa, encara que el seu llegat quedarà per sempre en la història dels èxits del Valencia Basket.

Dos triomfs consecutius donen confiança als valencians per a afrontar amb garanties el debut del pròxim dijous en Eurolliga, partit que els enfrontarà a l’Asvel a la Fonteta.