elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
CAPITALITAT VERDA EUROPEA 2024

València aspira a ser el far de les polítiques verdes d'Europa com a Capital Verda Europea 2024

València aspira a ser el far de les polítiques verdes d'Europa com a Capital Verda Europea 2024
  • L'alcaldessa, María José Catalá, assenyala durant el discurs inaugural els quatre tresors de la ciutat: la mar, l'horta, l'Albufera i el jardí del Túria

El Palau de la Música de València ha obert este matí les seues portes per a acollir l'acte inaugural de la Capitalitat Verda Europea de la capital valenciana, la segona ciutat espanyola a aconseguir este reconeixement i la primera ciutat mediterrània que durant un any compartirà reptes i experiències relacionades amb la sostenibilitat i el medi ambient.

L'alcaldessa de València, María José Catalá, ha sigut l'encarregada de donar la benvinguda i inaugurar la cerimònia d'obertura dela Capitalitat Verda Europea 2024.

María José Catalá, alcaldessa de València
María José Catalá, alcaldessa de València

Durant el seu discurs, en el qual Catalá ha agraït a l'ex alcalde Joan Ribó este èxit compartit, l'alcaldessa ha destacat el ferm compromís de València amb “la innovació mediambiental, l'ampliació de zones verdes i la reducció de les emissions de CO₂”.

Durant este any de Capitalitat Verda Europea, València acollirà mes de 400 activitats com a fòrums de debat, conferències i congressos per a compartir experiències i bones pràctiques, trobar solucions innovadores per a construir ciutats i entorns urbans més sostenibles.

Per a això, la capital del Túria implicarà a tota la societat, des de la infància i els barris, la promoció de consum de productes de quilòmetre zero i posicionar València com a destinació turística sostenible, comptant també amb l'àrea metropolitana.

María José Catalá ha destacat la idiosincràsia de València “envoltada de l'horta valenciana, tarongers, arrossars i la nostra columna vertebral com és l'antic llit del riu Túria amb més de de 10 quilòmetres de vida i el parc de l’Albufera que inclou el pulmó verd de la Devesa”.

Així, l'alcaldessa ha destacat en el seu discurs inaugural els quatre tresors de la ciutat: la mar, l'horta, l'Albufera i el jardí del Túria.

Catalá demana la col·laboració “lleial” de les administracions i públic-privada

Així mateix, María José Catalá ha assenyalat que l'Ajuntament de València s'ha posat com a repte declarar l'Albufera com a reserva de la biosfera per part de la Unesco, els fonaments de la qual han començat a construir al costat de la Generalitat Valenciana, per la qual cosa ha aprofitat l'acte per a demanar al Govern d'Espanya “que garantisca aigua i salut per al nostre llac”.

Quant a la col·laboració públic-privada, Catalá demana per a valència que el Govern declare la Capitalitat Verda Europea com a esdeveniment excepcional d'interés públic com ja va aconseguir Vitòria, primera ciutat espanyola a aconseguir la Capitalitat Verda Europea.


Pujar