elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

València arranca la Setmana Europea de l'Esport

València arranca la Setmana Europea de l'Esport
  MÉS FOTOS
  València arranca la Setmana Europea de l'Esport - (foto 2)
  València arranca la Setmana Europea de l'Esport - (foto 3)
  València arranca la Setmana Europea de l'Esport - (foto 4)
  València arranca la Setmana Europea de l'Esport - (foto 5)
  València arranca la Setmana Europea de l'Esport - (foto 6)
  València arranca la Setmana Europea de l'Esport - (foto 7)
  València arranca la Setmana Europea de l'Esport - (foto 8)
  València arranca la Setmana Europea de l'Esport - (foto 9)
  València arranca la Setmana Europea de l'Esport - (foto 10)
  València arranca la Setmana Europea de l'Esport - (foto 11)
  València arranca la Setmana Europea de l'Esport - (foto 12)
  València arranca la Setmana Europea de l'Esport - (foto 13)

  El president del Consell Superior d'Esports (CSD), Víctor Francos, ha inaugurat aquest dissabte a la Ciutat de les Arts i les Ciències de València la Setmana Europa de l'Esport, que enguany se celebra del 23 al 30 de setembre.

  Es tracta d'una iniciativa de la Comissió Europea per a combatre el sedentarisme i promoure l'activitat física entre la població, celebrada simultàniament en uns 40 països. “L'objectiu de la Setmana Europea de l'Esport és conscienciar sobre la necessitat d'incorporar a les nostres vides l'activitat física i sobre l'adquisició d'hàbits saludables pel que fa a l'alimentació”, ha exposat el president del CSD, Víctor Francos.

  Segons l'última edició de l'Eurobaròmetre, quatre de cada deu europeus no practiquen mai esport. Aquestes dades subratllen la necessitat de promoure un estil de vida actiu i saludable entre la població europea. “L'activitat física és essencial per a un desenvolupament complet i per a previndre problemes de salut”, ha remarcat Víctor Francos.

  La inauguració de la Setmana Europea de l'Esport de 2023 s'ha produït en el marc del programa d'activitats de la Presidència espanyola del Consell de la Unió Europea, que s'han celebrat des del dijous a València. Entre elles, la reunió dels directors generals d'Esports de la Unió Europea i la Conferència sobre Entorns Segurs en l'Esport.
  En la benvinguda institucional també han participat la regidora d'Esports de l'Ajuntament de València, Rocío Gil, i els socis de la de la Setmana Europea de l'Esport de 2023, Europe Active i Ploggin Tour.

  La inauguració ha comptat amb activitats esportives durant tot el matí en el BeActive Village, en l'antic llit del riu Túria. La jornada ha arrancat a les 8.00 del matí amb la carrera Ploggin, que combina circuits esportius per a totes les edats amb la conservació del medi ambient, i ha continuat amb una exhibició de Fit Kid, un esport que combina la dansa amb exercicis gimnàstics i acrobàcies.

  Encalle Hernández, ambaixador de la iniciativa, també ha oferit als assistents una mostra de BMX flatland (acrobàcies sobre la bicicleta en una superfície plana).

  Pujar