22 de gener de 2021 22/1/21

València aprova aquest divendres la incorporació d'una trentena de Policies Locals

València aprova aquest divendres la incorporació d'una trentena de Policies Locals - (foto 1)
  • Aquests nomenaments se sumen als 12 ja realitzats pel torn de mobilitat, completant així les 40 places de l'OPE de fa dos anys

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de València aprovarà este divendres el nomenament de 28 nous agents de la Policia Local. Es tracta de les persones que ocuparan les places ofertades en l’Oferta Pública d’Ocupació (OPO) de 2017, que n’incloïa 40 per a agents del cos de Policia, 28 de les quals per al torn lliure. La regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, ha mostrat la seua satisfacció per estos nomenaments que se sumen als 12 ja fets pel torn de mobilitat, completant així les 40 places de l’OPO d’ara fa dos anys.

“Continuem reforçant la plantilla de Policia Local, com també estem fent amb la de Bombers, en una demostració evident del compromís que el govern de Joan Ribó té amb el benestar i la seguretat dels veïns i veïnes de València”, ha afirmat Notario.

Estos nomenaments arribaran tan sols dos dies després que la Mesa General de Negociació aprovara per unanimitat l’OPO de 2019, que compta amb 137 noves places per a la Policia Local, de les quals 73 seran per a agents (55 per torn lliure i altres 18 per mobilitat). “Estem corregint els dèficits que la inacció dels governs del PP varen provocar en les plantilles de servicis municipals tan importants com el de la Policia Local i ho fem amb contundència des del primer dia, amb una OPO en 2016 que ja contemplava 30 incorporacions que ja estan prestant servici actiu, a les que sumem els 40 agents de l’OPO de 2017 que demà completem amb els nous nomenaments, els 50 de l’OPO de 2018 –la convocatòria de la qual està en procés i a la qual se sumaran les jubilacions anticipades previstes per a enguany- i les 137 incloses en l’OPO d’enguany aprovada ahir dimecres”, ha detallat la regidora.

Incloent esta darrera OPO aprovada, als darrers quatre anys s’han ofertat 527 places, incloses les que compensaran les jubilacions d’enguany. “De totes eixes places 370 són per agents de Policia Local, 370 més que les convocades pel PP en la seua última dècada al capdavant del govern municipal, el que demostra l’esforç i l’interés d’este govern per cobrir les necessitats de la Policia Local i donar resposta també a les necessitats de la ciutadania”, ha explicat Notario.

Pujar