elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

València aposta per la digitalització en les Falles a través d'un Chatbot

València aposta per la digitalització en les Falles a través d'un Chatbot
  • Emiliano García: “Iniciatives com FallasBot permeten gaudir d'una experiència inoblidable en la nostra festa més internacional, les Falles”

MÉS FOTOS
València aposta per la digitalització en les Falles a través d'un Chatbot - (foto 2)

Una de les principals apostes és el FallasBot, el primer assistent virtual de turisme verificat per Meta, que l'any passat ja va ser un cas d'èxit per a l'empresa propietària de WhatsApp, Facebook i Instagram. El regidor de Turisme i Internacionalització, Emiliano García, explica que “esta aposta seguix la línia que marquem amb la Capitalitat Europea del Turisme Intel·ligent, ja que ens vam comprometre a continuar pel camí de la digitalització i l'accessibilitat, i quin millor esdeveniment que les nostres festes més internacionals, les Falles, per posar en marxa esta iniciativa”.

El renovat assistent personal per a les Falles de València irromp amb vigor en l'edició de 2023, oferint als visitants i entusiastes d'esta festivitat una àmplia varietat d'informació sobre els nombrosos esdeveniments, com ara els concursos de paelles, cercaviles, pirotècnia, la Cremà, la plantà, la mascletà i tot un seguit d'actes més, accessibles directament des dels seus dispositius mòbils en 9 idiomes.

Per a García, la utilització del FallasBot és “un recolzament al paper que la tecnologia pot exercir en el foment i la difusió de la cultura, que, a més, es pot utilitzar de manera segura i permetre gaudir d'una experiència inoblidable en les Falles”.

I és que, FallasBot és el primer assistent virtual de turisme verificat per Meta, especialitzat en les Falles, la qual cosa atorga un segell de seguretat i fiabilitat addicional.

La Falla més Bot-ada

Enguany, amb el suport de Visit València, es convoca el premi a “La Falla més Bot-ada” de 2023. El seu objectiu és acostar encara més els visitants a les creacions de les Falles, convidant-los a deixar la seua empremta i reconéixer l'esforç, enginy i creativitat dels artistes fallers a través de les seues votacions. Tota la informació està disponible en fallasbot.com o enviant un WhatsApp al +34 644 67 47 67.

Altres aplicacions

A més, l'Ajuntament de València, en el seu APPValència, compila el programa de festejos, el calendari pirotècnic o els itineraris i horaris de l'ofrena, així com la ubicació dels diferents punts violeta, la disponibilitat dels urinaris públics o d'espais adaptats als diversos actes per a persones amb mobilitat reduïda.

També es pot saber on estan els monuments fallers, fins i tot per la seua secció, els escenaris de les orquestres i d'altres actuacions musicals, la localització dels castells i molta informació d'utilitat.

Una altra APP disponible és Falles 2023 de Play & Go, que, a més d'informació geolocalitzada sobre Falles i comerços, també permet la possibilitat de jugar i realitzar diferents proves.

Eines digitals de les comissions falleres

Finalment, algunes comissions falleres també aposten per les eines digitals per a difondre la seua activitat o, fins i tot, captar recursos econòmics. Així, la falla de la plaça d'Hondures, que fa 10 anys va realitzar la primera arreplega virtual en finançar una falla per micromecenatge, torna a fer història en esta edició en ser la primera comissió que ha subhastat el seu monument en el popular portal de subhastes eBay.

Pujar