elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

València adverteix: “Si no fem bé les coses, podem acabar com Madrid o París”

València adverteix: “Si no fem bé les coses, podem acabar com Madrid o París”
  • L'Ajuntament es troba estudiant posar en marxa noves mesures per a contindre la propagació del coronavirus

Durant les últimes setmanes, per les bones o per les dolentes, han sigut moltes les ciutats espanyoles i europees que han posat en marxa noves mesures per a frenar la propagació del coronavirus entre els seus ciutadans. És el cas, per exemple, del confinament perimetral de Madrid o el toc de queda a París.

Dues opcions que malgrat no ser desitjades, tenen un objectiu comú: parar-li els peus al COVID-19. Des de l'Ajuntament de València expliquen que, malgrat que aquest tipus d'accions no són de la seua competència, si que s'estan estudiant altres mesures que podrien implementar-se al llarg de les pròximes setmanes.

“Si no fem bé les coses, podem acabar com Madrid o París” ha advertit aquest dijous el Regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, durant una roda de premsa en la qual ha repassat les accions dutes a terme per la Policia Local durant els mesos d'estiu.

En aquesta línia, el regidor ha detallat que malgrat no tindre un pla tancat en aquests moments el consistori està estudiant “quines mesures podem prendre ara i en futur”, les quals anirien de la mà del nou règim sancionador sobre el que també s'està treballant i que veurà la llum en les pròximes setmanes.

“Sempre cal tindre les defenses preparades. L'huracà no s'ha anat” ha recordat Cano, insistint que la col·laboració ciutadana és una peça clau en la lluita contra el virus. “No cal inventar més normes, cal complir-les” ha asseverat.

Durant els mesos d'estiu, les principals actuacions dutes a terme per la Policia Local de València han estat relacionades amb l'ús incorrecte de la màscara, botellons i sancions en establiments.

Pujar