5 d’agost de 2020 5/8/20

La Universitat de València, quarta d’Espanya en visibilitat i presència en Internet, segons un rànquing del CSIC

  • El Rànquing Web (Webometrics) d’universitats és una iniciativa del grup d’investigació Cybermetrics Lab del CSIC que analitza 11.998 entitats

El Rànquing Web (Webometrics) d’universitats es publica des de 2004 un parell de vegades a l’any, al gener i a la fi de juliol. Els indicadors amb més pes en aquesta classificació són l’impacte/visibilitat (50% del total de la puntuació), que mesura el nombre de xarxes externes amb backlinks o enllaços des d’altres webs a les pàgines de cada institució, i l’excel·lència (35%), que quantifica el nombre d’articles acadèmics de cada centre publicats en revistes internacionals d’alt impacte situats entre el 10% més citat.

Així, per indicadors, i si comparem les dades amb l’any 2019, en presència (que mesura nombre de pàgines del domini web principal de la institució), la Universitat de València es col·loca en la posició 114 del món, a la qual ascendeix des del lloc 386. En obertura/transparència (nombre de cites d’investigadors i investigadores, segons el Google Scholar Citations), la UV se situa en el número 236, de manera que ascendeix 20 posicions. En excel·lència, el primer centre acadèmic valencià d’ensenyament superior puja al número 227 i amb això millora dues posicions; mentre que en impacte/visibilitat també avança, concretament 7 llocs, fins al 308 mundial.

A nivell espanyol, i segons l’actualització de juliol d’enguany, els primers llocs del Webometrics són els de gener, i els ocupen les universitats de Barcelona, Complutense de Madrid i Autònoma de Barcelona. A escala mundial, la classificació està liderada per les universitats de Harvard, Stanford i l’Institut de Tecnologia de Massachussets; mentre que a Europa lideren aquest rànquing les Universitats d’Òxford, Cambridge i el University College de Londres.

Universitat de València

Universitat de ValènciaEntrar en el especial
Pujar