elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Universitat de València organitza una desena d’activitats en desembre per a commemorar l’Any Europeu de la Joventut

La Universitat de València organitza una desena d’activitats en desembre per a commemorar l’Any Europeu de la Joventut

    El Centre de Documentació Europea de la Universitat de València, a través de la Fundació General UV, ha organitzat prop d’una desena d’activitats aquest desembre que commemoren l’Any Europeu de la Joventut. El cicle, amb el títol ‘Desembre Europeu’, se celebrarà entre els dies 1 i 16 a diferents espais de la Universitat, així com de la ciutat de València.

    El ‘Desembre Europeu’ s’originà gràcies a l’impuls i la coordinació de diferents estructures de la Universitat de València com ara el Vicerectorat d’Internacionalització i Cooperació, el Vicerectorat de Cultura, el Col·legi Major Rector Peset i el Centre de Documentació Europea; i en l’actualitat compta amb el suport d’institucions i organismes públics vinculats a la gestió europea com són la Delegació del Consell per a la UE i Relacions Externes de la Generalitat Valenciana, l’Ajuntament de València o l’oficina Europe Direct de València.

    La música, el cinema, la ràdio, la literatura, el debat o la presentació de projectes són algunes de les propostes d’aquest cicle que podran seguir-se en xarxes socials amb els hashtags #DesembreEuropeu2022 i #AñoEuropeodelaJuventud2022.

    El programa ‘Desembre Europeu 2022: La millor joventut’ arranca aquest dijous dia 1 amb el webinar ‘Publicacions interactives d’Eurostat’ (11 hores, online) que impartirà Ana Maqueda, de l’Oficina Estadística de la UE Eurostat. En col·laboració amb la Facultat d’Economia de la Universitat de València, la sessió tractarà de donar resposta al desafiament que suposa comunicar estadístiques utilitzant les noves tecnologies sense perdre de vista les necessitats dels usuaris.

    Inscripció prèvia gratuïta ací: https://bit.ly/3OcQyHc

    Aquest mateix dissabte, dia 3, la Universitat de València tornarà a protagonitzar el programa ‘Momentos históricos de Europa’ de Radio Clásica de RNE (https://www.rtve.es/play/audios/momentos-historicos-de-europa/) que dirigeix la periodista Mercedes Menchero (13 hores). Enguany, es realitzarà un recorregut per diferents èpoques de la història de la música a Europa amb els anys de joventut de set grans mestres com a fil conductor: Vivaldi, Händel, Haydn, Mozart, Beethoven, Chopin i Ravel.

    Després, dilluns dia 12, una taula redona sobre joventut i salut mental reprendrà la programació al Centre Cultural La Nau (19 hores) per tal d’analitzar l’estat de la salut mental de la joventut europea actual. El debat es produirà a partir de la reflexió d’investigadores i investigadors de la Facultat de Psicologia i Logopèdia de la Universitat de València. L’entrada al col·loqui, que tindrà lloc a l’Aula Magna de La Nau, és gratuïta.

    Dimarts 13 de desembre, a les 19 hores, la programació de tardor de l’Aula de Música de la Universitat de València estarà dedicada a aquest cicle. Benjamin Scherer (violí) i Francesc Llop (piano) oferiran el concert ‘Del folklore a l’avantguarda’ a la Sala de la Muralla del CM Rector Peset, interpretant autors com ara Granados, Turina i Blanquer, entre uns altres.

    L’entrada és gratuïta amb invitació que cal reservar en https://events.fundacio.es/o/40 72 hores abans del dia del concert.

    A l’endemà, dimecres 14, el Saló de Graus de la Facultat d’Economia acollirà la tertúlia ‘Café amb Projectes’ (11 hores) que, amb el títol ‘Unió Europea a la Comunitat Valenciana’, reunirà les persones responsables de les oficines de les xarxes d’informació sobre la Unió Europea a la Comunitat: Eures, Eurodesk, Europe Direct, Centres de Documentació Europea, Euroaxess i Enterprise European Network.

    L'assistència és gratuïta i requereix invitació a través del correu cde@uv.es o el telèfon 963 828 747.

    Tot seguit es presentarà la ‘Guia de Finançament Comunitària’, a càrrec del director i del documentalista del Centre de Documentació Europea UV, el professor Cecilio Tamarit i Alfonso Moreira, respectivament. Aquesta guia és una iniciativa conjunta de la Universitat de València i de la Comunitat de Madrid, que en 2022 compleix 25 anys des de la seua posada en marxa i per la qual cosa posa a disposició de les persones usuàries la versió 8.0 de l’aplicació amb formats especials per a ser consultada en el mòbil, una versió en llengua anglesa i butlletins bilingües castellà-anglés.

    La guia es pot consultar ací: https://www.guiafc.es/

    Dijous dia 15, la Facultat de Dret albergarà la presentació  (12 hores) del Cos de Solidaritat Europeu (https://www.guiafc.es/cuerpo-europeo-de-solidaridad/), un programa de finançament de la UE destinat a joves que desitgen participar en activitats de solidaritat en diversos àmbits: ajuda a persones desfavorides, ajuda humanitària, salut i medi ambient, dins i fora de la Unió Europea. Coordinat per José Luis Pérez Sopena (IVAJ), participaran en l’acte Julie Keseni i Enrique Pérez Calvete, membres d’Ágora Cultural.

    El mateix dia per la vesprada (19 hores), hi haurà a la Llibreria la Batisfera del Cabanyal la presentació del llibre ‘Heaven Help Us!: diario de una pandemia global’, a càrrec de Mario Zamora, fotògraf, en conversa amb Eloy Enciso, cineasta.

    Clourà el cicle l’Aula de Cinema de la Universitat amb la projecció de la pel·lícula ‘Quo Vadis, Aida?’ de Jasmila Žbanić (Polònia i França, 2021), a l’Aula Magna de La Nau (19 hores). Aquest Premi Lux 2021 narra la història d’una jove que treballa de traductora per a l’ONU al poble bosnià de Srebrenica, que és ocupat per l’exèrcit serbi i ella tindrà accés a informació important sobre el futur de les persones que busquen refugi, entre aquestes, la seua pròpia família.

    Desembre Europeu 2022: La millor joventut-Programa

     

    Pujar