elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Universitat de València compta amb el millor equipament en investigació i docència de l’oïda mitjana

La Universitat de València compta amb el millor equipament en investigació i docència de l’oïda mitjana

    La companyia Oticon Medical ha realitzat una donació a la Universitat de València d’equipaments mèdics destinats al Laboratori de Fresat d’os temporal de la Facultat de Medicina de la Universitat amb la finalitat de poder ensenyar i practicar el fresat d’os temporal en l’oïda mitjana.

    La rectora de la Universitat de València, M. Vicenta Mestre, i el president mundial d’Oticon Medical, Jes Olsen, han signat el document de donació d’equipaments mèdics destinats al Laboratori de Fresat d’os temporal que permetran simular cirurgies d’oïda, així com abordatges nasals i de base de crani. Aquest equipament és únic al món universitari espanyol, el que situa a la Universitat de València capdavantera en aquest àmbit de coneixement.

    La rectora M. Vicenta Mestre ha agraït aquesta donació destacant que ‘és molt important per a la Universitat poder comptar amb aquest tipus d’equipament que ens situa com puntals de la innovació’. ‘Aquesta és la correcta forma de treball, la que uneix docència, investigació i transferència a la societat, és la que impulsem des de la Universitat com universitat pública que som’, ha afirmat Mestre.

    Per la seua part, el president Jes Olsen ha manifestat ‘la voluntat d’Oticon Medical de continuar amb aquest esforç i poder seguir col·laborant amb la Universitat de València en molts més àmbits i aspectes’.

    El doctor Jaime Marco ha destacat que ‘aquest equipament és únic a les universitats espanyoles, cap altra el té, el que situa a la Universitat de València en una posició privilegiada per a poder oferir als nostres estudiants una formació única, pràctica i puntera al món’.

    ‘Aquesta donació és un projecte de molt d’esforç que porta més d’un any de treball darrere, però del que estem molt contents de poder fer aquesta donació a la Universitat, ja que permetrà als estudiants de medicina conèixer de primera mà un dispositiu únic en una de les tècniques més avançades d’estudi’ ha afirmat el saler & manager d’Oticon Medical Iberia, Enrique Linaza.

    L’acte també ha comptat amb la presència del vicerector d’Investigació, Carlos Hermenegildo, el gerent de la Universitat, Juan Vicente Climent, el degà de la Facultat de Medicina, Francisco Javier Chorro, el director del departament d’Anatomia, Alfonso Valverde, el gerent de l’Hospital Clínic, Alfonso Bonet, així com nombrosos membres de la mencionada facultat. Per part de l’empresa OTICON Medical han assistit la directora general del grup empresarial Demant, Pilar Moro, i el marketing & comunicación d’Oticon Medical Iberia, Rafael Bustos.

    L’equipament donat permetrà als estudiants de la Facultat de Medicina i Odontologia entrenar en diverses cirurgies com cirurgia d’oïda, de base de crani, endoscòpica nas sinusal (CENS), làser endoscòpica per via oral o cirurgia transoral ultrasònica (TOUSS). A més, el dispositiu té dos càmeres, dos sistemes de gravació, connexió a wifi i un ordinador.

    Oticon Medical és una empresa internacional especialitzada en solucions d'implants auditius i centrada en l’àmbit del so amb més d’un segle d’experiència en audiologia i processament del so i amb dècades d'experiència pionera en tecnologia d'implants auditius. És membre del grup Demant, líder global en la cura auditiva, amb 14 500 persones en més de 130 països, tenim accés a un dels equips de recerca i desenvolupament més sòlid del món, així com als últims avanços tecnològics i coneixements sobre la cura de l'audició.

    Pujar