elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Universitat de Tardor de Bunyol debatrà, en la seua 3ª edició, sobre ‘Patrimoni cultural. Música per a educar i difondre’

La Universitat de Tardor de Bunyol debatrà, en la seua 3ª edició, sobre ‘Patrimoni cultural. Música per a educar i difondre’
  • La nova edició d'aquesta universitat estacional, una iniciativa de la Universitat de València, desenvolupada en col·laboració amb l'Ajuntament de Bunyol i amb la participació de la Diputació de València, se celebrarà els pròxims 25 i 26 de setembre

La 3ª edició de la Universitat de Tardor de Bunyol reunirà aquesta setmana a docents, estudiants, professionals i experts que debatran sobre la riquesa musical d'aquesta localitat. Al llarg de les vesprades de dimecres i dijous (25 i 26 de setembre), els assistents a aquestes jornades, d'accés lliure i gratuït, podran conéixer diferents i interessants perspectives sobre la música, com a gran valor patrimonial per a educar i difondre.

La Universitat de València i la Diputació de València, fidels al seu compromís amb el territori i la societat local valenciana, impulsen esta acció acadèmica, lligada a la formació, la investigació i la transferència del coneixement, en aquest cas en un espai de referència en el patrimoni cultural valencià: la Foia de Bunyol-Xiva.

Les jornades, que se celebraran al Molino Galà (Carrer Pelayo, 12), es desenvoluparan al llarg de les vesprades del dimecres i dijous d'aquesta setmana a partir de les 18:00 h. En la inauguració intervindran Juncal Carrascosa, alcaldessa de Bunyol; Pilar Sarrión, diputada de Benestar Social; Jorge Hermosilla, vicerector de Projecció Territorial i Societat de la Universitat de València; i Ana María Botella, coordinadora de la Universitat de Tardor de Bunyol.

Després, a partir de les 18:30 hores, tindran lloc les conferències d'Elisabeth Carrascosa Martínez, del CEIP 9 d’Octubre, sobre ‘La Biennal de Música de Bunyol’; Santiago Tello, de l'IES El Carmen, de València, sobre ‘Les escoles d'educands de les societats musicals valencianes: el Centre Instructiu Musical L'Harmònica de Bunyol’; i José Salvador Blasco, del Departament de Didàctica de l'Expressió Musical, Plàstica i Corporal de la Universitat de València, sobre ‘Músics de Bunyol: llegat i influències en l'educació musical’.

Elvira Asensi Silvestre, del Departament de Didàctica de les Ciències Experimentals i Socials de la Universitat de València, moderarà, a continuació, un debat sobre el tema que centra les jornades.

El dijous, 26 de setembre, es desenvoluparan una sèrie de conferències, a càrrec d'Amparo Hurtado, del Departament de Didàctica de les Ciències Experimentals i Socials, de la Universitat de València, que proposarà ‘Un itinerari del paisatge sonor de Bunyol’; Rosa Isusi-Fagoaga, del Departament de Didàctica de l'Expressió Musical, Plàstica i Corporal de la Universitat de València, que parlarà sobre la importància de ‘Difondre la música valenciana des de Bunyol’; i Rafael Fernández, del Departament de Didàctica de l'Expressió Musical, Plàstica i Corporal de la Universitat de València, que dissertarà sobre ‘L'ensenyament musical a Bunyol’.

La coordinadora de la Universitat de Tardor de Bunyol, Ana María Botella, obrirà un nou debat sobre el tema de les jornades, a partir de les 19:30 h.

Sobre les universitats estacionals

La Universitat de València, a través del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, ha posat en marxa, al llarg dels últims anys, una xarxa d'universitats estacionals –denominació que es deriva que centren la seua activitat en la mateixa estació de l'any- que ofereixen un interessant programa de jornades gratuïtes, dirigides a ciutadans de totes les edats.

En l'actualitat, la xarxa està integrada per 12 universitats, situades en d'altres municipis i distribuïdes per les diferents comarques de la província, tant de l'interior com del litoral. Cadascuna d'elles desenvolupa els seus programes entorn d'un tema monogràfic vinculat a la seua particular idiosincràsia, història i cultura, amb la coordinació d'un especialista en la matèria.

La xarxa està integrada per Alzira (Medi ambient); Xátiva (Turisme cultural, enològic i natural); Ademús (Paisatges d'oportunitat); Aras de los Olmos (Noves tecnologies. Astronomia i Desenvolupament); Gandia (Drets al voltant del món); Sagunt (Patrimoni de la Humanitat); Bunyol (Patrimoni musical); Alaquàs (Anàlisi del Castell-Palau d'Alaquàs); Llíria (Música, societat i territori); Énguera (Desenvolupament rural i noves tecnologies); Ontinyent (Talent, oportunitats i desenvolupament); i L'Eliana (Smart city). Gràcies a la col·laboració de la Diputació de València, la xarxa passarà a estar integrada per 20 seus en l'any vinent 2020.

Pujar