elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Universitat se suma a la celebració del Dia Internacional de Conscienciació sobre la Distròfia Miotònica

La Universitat se suma a la celebració del Dia Internacional de Conscienciació sobre la Distròfia Miotònica
  • La Universitat de València se suma a la celebració del ‘Dia Internacional de Conscienciació sobre la Distròfia Miotònica’ que se celebra el 15 de setembre

  • La institució acadèmica vol, així, contribuir a la visibilització d’aquesta malaltia i donar suport a totes les iniciatives investigadores i de transferència de resultats d´investigació que permeten avançar en el seu coneixement i cura

La distròfia miotònica és una malaltia neuromuscular relativament freqüent – es creu que afecta almenys a 1 de cada 8.000 persones en tot el món. Les distròfies miotòniques són malalties multisistèmiques, o siga, no afecten només als músculs (causant debilitat muscular progressiva i fatiga) sinó que afecten a molts òrgans i sistemes del cos com ara el cervell i el cor, on poden aparéixer arítmies malignes. La mutació genètica que causa la malaltia està present al nàixer, però els símptomes poden aparéixer a qualsevol edat.

Aquest 15 de setembre es posarà en marxa una campanya de conscienciació a través de les xarxes socials per a conéixer la malaltia. A més, s’han elaborat diversos recursos audiovisuals, i les institucions i grups d’investigació que hi treballen es visibilitzaran celebrant aquest dia internacional.

La Universitat de València està compromesa des de fa més de 20 anys en l’estudi de la distròfia miotònica a través del grup de Genòmica Traslacional del Institut Universitari de Biotecnologia i Biomedicina (BIOTECMED), que és referencia internacional en aquest camp.

Així, la institució se suma a la campanya de conscienciació d’aquesta malaltia, i ha elaborat un vídeo que parla sobre aquesta i sobre el treball al si de la Universitat. El video es pot vore ací.

Pujar