elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Universitat reuneix a València més de 50 experts internacionals en Biologia Sintètica

La Universitat reuneix a València més de 50 experts internacionals en Biologia Sintètica

    Els dies 30 i 31 d'octubre se celebra la reunió inaugural de BioRoboost, un projecte europeu liderat per la Universitat de València (UV) i finançat pel Programa Marc de Recerca i Innovació Horitzó 2020, que pretén contribuir a la consolidació de la Biologia Sintètica com a disciplina científica. El congrés, que comptarà amb la presència de més de 50 científics, tindrà lloc a la Casa de la Ciència de CSIC.

    La biologia sintètica és una disciplina que integra coneixements de biologia, genètica, química, ciència computacional i enginyeria. El seu objectiu principal és la producció d'estructures biològiques noves o millorades que implementen noves funcionalitats i de les quals puguen obtenir-se beneficis.

    Un dels pilars de les enginyeries modernes són els estàndards, és a dir, els patrons de referència a partir dels quals s'hi treballa, que si bé es troben molt definits en l'àmbit industrial i de l'enginyeria, no ocorre així en el cas de la biologia. Per part de la comunitat científica, existeix la necessitat de concretar les característiques que han de conformar aquests estàndards en sistemes biològics.

    El projecte BioRoboost pretén, d'una banda, contribuir a l'estandarització de la Biologia Sintètica, i d'altra, potenciar la comunicació entre els experts i fer divulgació social d'aquesta disciplina emergent, una ciència pluridisciplinar que tracta d'aprofundir en el coneixement dels éssers vius i obtenir-ne nous beneficis en camps com ara la Medicina, el Medi ambient, la Indústria o els Materials.

    La reunió inaugural del projecte, que tindrà lloc els dies 30 i 31 d'octubre a la Casa de la Ciència del CSIC –organisme partner del BioRoboost– no només mostrarà tots els avanços en estandardització de la biologia, sinó que servirà de punt de partida per a la creació d'una xarxa europea i internacional d'experts en biologia sintètica.

    Coordinat per Manuel Porcar, investigador de la Universitat de València a l'Institut de Biologia Integrativa de Sistemes (I2SysBio), centre mixt de la UV i el CSIC al Parc Científic de la institució acadèmica (PCUV), el projecte BioRoboost està conformat per 27 grups, la majoria europeus però també asiàtics i nord-americans.

    Debat públic a La Nau

    Dins el marc d'accions de divulgació de BioRoboost, aspecte que coordina la firma biotecnològica Darwin (PCUV), el proper dimarts dia 30 tindrà lloc una taula rodona titulada 'Biologia sintètica i vida artificial'. Luis Serrano i Maria Lluch (CRG, Barcelona), Víctor de Lorenzo (CNB-CSIC, Madrid), Cristina Vilanova (Darwin Bioprospecting Excellence) y Ana Delgado (Universitat d'Oslo) parlaran de les relacions entre la biologia sintètica i la vida artificial, de l'edició de genomes, de bioenginyeria, d'ètica i de tot allò que el públic puga suscitar en un debat moderat per l'investigador de l'I2SysBio i coordinador de BioRoboost, Manuel Porcar. Serà dimarts 30, a les 18:00 hores, a la Capella de la Sapiència del Centre Cultural La Nau (Universitat de València).

    http://ir.uv.es/KtyRI20

    Pujar