21 de setembre de 2020 21/9/20

La Universitat Popular de València acull les Jornades Anuals d'Universitats Populars d'Espanya

  Demà 5 d'abril, València acollirà les Universitats Populars de tot el país, reunides en la FEUP, amb motiu de les Jornades Tècniques Nacionals i l'Assemblea General FEUP 2019, sota el lema «Les Universitats Populars, espais feministes de vida i dignitat. Dones del segle XXI». Es tracta d'una trobada formativa anual, que tindrà caràcter obert al públic i gratuït i se centrarà en la labor de les universitats populars com a espais feministes. 

  Les universitats populars tenen entre els seus objectius la formació per a la igualtat i desenvolupen diferents projectes i activitats en este sentit. La regidora d'Igualtat i polítiques inclusives i presidenta delegada de la Universitat Popular de València, Isabel Lozano, ha destacat que «la perspectiva de gènere està present en els eixos principals de treball de la Universitat Popular, tant en la selecció com en el desenvolupament de l'oferta formativa general. A més comptem amb una àrea d'activitats específica de feminisme i igualtat». «Som conscients que les nostres participants són majorment dones que troben en els centres UP espais de creixement, confiança i apoderament per a la seva emancipació i per a una participació social més activa i conscient», ha dit Lozano.

  Paca Aguirre, Premi Nacional de les Lletres Espanyoles 2018, serà la convidada d'honor en les jornades per a presentar l'Escola Feminista Estatal EFE FEUP Paca Aguirre, formada per un grup de dones amb «una sòlida experiència en el treball en igualtat de gènere de diferents Comunitats Autònomes». L'Escola es desenvoluparà enfocada en les persones que formen part de l'entorn de les Universitats Populars i en la seva experiència municipal en el desenvolupament cultural i formatiu de la ciutadania, per a constituir-se en un referent d'igualtat i feminisme d'este país.

  Les Jornades Tècniques Nacionals FEUP, a les que està prevista l’assistènca de l’alcalde de València, Joan Ribó, són un fòrum de trobada formativa, un espai per a la innovació i l'intercanvi d'experiències entre responsables polítics, responsables de direcció i coordinació, personal tècnic, persones expertes en accions d'igualtat, en definitiva, professionals en actiu d'Universitats Populars que treballen per a impulsar i enfortir la igualtat entre dones i homes.

  Les Jornades Tècniques Nacionals, gratuïtes i de lliure accés, tindran lloc demà divendres 5 d'abril, a les 10.00 hores en el Centre Cultural La Nau de la Universitat de València (C/ de la Universitat 2, 46003, València) i l'Assemblea General FEUP 2019 es celebrarà en el Palauet d’Aiora (C/Sants Just i Pastor, 96 de València).

  És una iniciativa organitzada per la Federació Espanyola d'Universitats Populars (FEUP) en col·laboració amb l’Ajuntament de València, Universitat Popular de València, Centre Cultural La Nau de la Universitat de València, Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social i el Ministeri de la Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat.

  Pujar