elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Universitat organitza al Claustre de La Nau un cicle gratuït de tres concerts el pròxim cap de setmana

La Universitat organitza al Claustre de La Nau un cicle gratuït de tres concerts el pròxim cap de setmana
    MÉS FOTOS
    La Universitat organitza al Claustre de La Nau un cicle gratuït de tres concerts el pròxim cap de setmana - (foto 2)

    La Universitat de València organitza al Claustre del Centre Cultural La Nau el cicle de concerts d’obertura 2020-2021 els pròxims dies 23, 24 i 25 d’octubre. Es tracta de tres concerts protagonitzats per l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València, el Cor de la Generalitat Valenciana i l’Orfeó Universitari de València, que es duran a terme amb motiu de l’inici de curs, i la celebració de la primera edició dels premis de creació Precrea, uns guardons instituïts per les cinc universitats públiques valencianes per a distingir la tasca cultural de persones, col·lectius o institucions dedicats a la cultura, els quals seran lliurats en una cerimònia que precedirà aquest cicle de concerts.

    Tots els concerts tindran lloc al Claustre del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València i les entrades seran gratuïtes (reserva a través de https://events.fundacio.es/o/40 des de 48 hores abans de cada concert) i limitades per a complir les condicions sanitàries derivades de la covid-19. Tant els premis PRECREA com els concerts es podran seguir per reproducció en continu en l’enllaç mediauniweb.uv.es/creari3concerts i recuperar posteriorment des del Canal Cultura de MediaUni i el Canal YouTube del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València.

    El primer concert serà el divendres 23 d’octubre, després de la clausura dels premis Precrea, i començarà a les 17.30 h. En el concert, l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València, dirigida per Beatriz Fernández Aucejo, interpretarà l’‘Àmbit de metall op.43’ per a conjunt de metalls i tres percussionistes de César Cano, i continuarà amb ‘Simfonia número 4’ per a conjunt de cambra i soprano solista, de Gustav Mahler i arranjament de Iain Farrington. Després de l’actuació de l’orquestra universitària en el Festival Serenates 2020 (per reproducció en continu i sense públic), en la qual només va poder actuar la secció de corda, aquest concert suposa la primera ocasió de veure a València els 80 integrants de l’orquestra en directe després del període de quarantena per la covid-19.

    El dissabte 24, a les 12 hores, continuarà la programació al Claustre de la Universitat amb l’actuació del Cor de la Generalitat. La formació, dirigida per Francisco Perales, ha preparat una acurada selecció de repertori coral a capella en totes les versions possibles (veus masculines, veus femenines i cor mixt) i interpretarà obres del ‘Cançoner del duc de Calàbria’, Poulenc, Kodály, Pärt, Delius i Vaugan Williams. D’aquesta manera, el Cor es referma en la voluntat de mantenir la programació de propostes a capella i programes de producció pròpia, que li permeten acostar la seua activitat a diferents escenaris de la Comunitat Valenciana, a més dels títols de la temporada del Palau de les Arts, del qual és cor titular des de la seua inauguració.

    Com a clausura, el diumenge 25 d’octubre, a les 12 hores, actuarà l’Orfeó Universitari de València (OUV), dirigit per Francesc Valldecabres. El concert se centrarà en l’homenatge a l’escriptora Carmelina Sánchez-Cutillas (Madrid, 1927 - València, 2009), nomenada escriptora de l’any 2020 per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. La seua novel·la ‘Matèria de Bretanya’ serà la conductora d’un espectacle interdisciplinari que farà un recorregut pels textos i les músiques de la València del segle XX, i en el qual també es reconeixeran moltes altres personalitats. Les paraules de Carmelina Sánchez Cutillas s’entrellaçaran amb les de Maria Ibars, Maria Beneyto, Maria Antònia Salvà, Lluís Guarner i Bernat Artola, envoltades i acompanyades per les notes de Matilde Salvador, Maria Teresa Oller, Dolors Sendra, Manuel Palau, Amand Blanquer, Òscar Esplà i Eduard López-Chavarri.

    Així doncs, l’actuació farà un recorregut per tot el territori valencià, en la València de postguerra, amb tres seccions que reflexionaran sobre la política, la mort i la naturalesa, tot des de la visió concreta de les “coses petites”, que tant destacava l’autora. A més, l’Orfeó comptarà amb la participació de l’actriu María José Peris, la soprano Nerea Benavent, el pianista Juan Camilo Reyes i el ballarí Xavier Dalmau.

    L’OUV ha représ amb força l’inici de temporada, amb set concerts entre els mesos de setembre i octubre, en què prepara la ‘Petite Messe Solennelle’ de Rossini -per a la Societat Filharmònica de València-, el ‘Requiem’ de Mozart, el programa ‘Chorus’ i, finalment, aquest ‘Matèries ailenciades’, dins de la programació de concerts que ha preparat el Vicerectorat de Cultura al Centre Cultural La Nau.

    Pujar