1 d’octubre de 2020 1/10/20

La Universitat convoca per segon any un programa d’ajudes per a projectes d’innovació sociocultural

La Universitat convoca per segon any un programa d’ajudes per a projectes d’innovació sociocultural - (foto 1)
  • ‘Emergents’ està dotat amb 30.000 euros i hi col·labora la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de València

La Universitat de València convoca per segon any consecutiu el programa ‘Emergents’ a projectes de creativitat, innovació i inclusió sociocultural. Aquesta convocatòria d’ajudes, per un valor de 30.000 euros, pretén ser un impuls per a desenvolupar projectes destinats a promoure la inclusió social i cultural al terme municipal de València.

‘Emergents’ té la col·laboració de la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de València i està destinada a donar suport a intervencions socioculturals dutes a terme per entitats o col·lectius al terme municipal de València. El termini de presentació de sol·licituds comença el pròxim dia 5 de setembre i conclou el dia 26 de setembre.

D’acord amb les bases reguladores de la convocatòria, poden sol·licitar aquestes ajudes les persones físiques a títol individual, de 18 a 35 anys, i entitats o col·lectius en què almenys el 50% dels membres ha de tindre aquesta edat. Segons aquestes bases, “‘Emergents’ és un exemple de dinamisme cultural, una aposta per la integració i la referència sociocultural de grups menys visibles i consolidats. Amb aquestes ajudes es pretén canalitzar l’impuls cultural espontani que sorgeix a través dels membres de grups que no es veuen reflectits en els estàndards culturals o en les institucions”.

Els camps d’actuació són variats: arts plàstiques, arts escèniques, arts visuals, música, fotografia, disseny, literatura i edició, audiovisuals, urbanisme, ciències socials, tecnologia, gastronomia… La informació detallada de les sol·licituds així com la presentació d’aquestes, a través de la pàgina web http://www.emergents.info 

En la primera edició d’‘Emergents’, celebrada l’any 2015, es van presentar 92 projectes i se’n van premiar sis (un màxim de 2.500 euros per projecte), que es van dur a terme en diferents barris de la ciutat. Hi hagué diverses iniciatives orientades a eliminar els estigmes que arrosseguen certs col·lectius de la ciutat, o que van contribuir a millorar la formació i l’ocupabilitat de la joventut, entre altres accions. La presentació de projectes va ser tan elevada que enguany els organitzadors han fet un esforç per incrementar el pressupost de la convocatòria, que ha passat dels 12.500 euros de l’any passat als 30.000 euros d’aquesta edició.

Universitat de València

Universitat de ValènciaEntrar en el especial
Pujar