23 de novembre de 2020 23/11/20

Unidas Podemos pregunta en el Congrés sobre la defunció d'un ciutadà marroquí en el CIE de Zapadores

  Unidas Podemos ha presentat diverses preguntes en el Congrés dels Diputats relatives a la defunció dilluns passat d'un ciutadà marroquí en el CIE de Zapadores de València.

  D'aquesta manera, la diputada Marisa Saavedra reclama una resposta del Govern per escrit sobre diverses qüestions. En primer lloc, pregunta què és el que va ocórrer el 16 de juliol perquè el ciutadà marroquí fóra tancat en una cel·la d'aïllament.

  En aquest sentit, al·ludeix al fet que les informacions publicades per la premsa indiquen que el jove mort hauria participat en una baralla i davant això, la parlamentària interpel·la per l'actuació de la policia per a evitar el conflicte i sobre l'atenció mèdica que van rebre les persones implicades en la baralla.

  Així mateix, la diputada vol conéixer les condicions en la qual es trobava la persona morta abans de l'aïllament i si va rebre atenció mèdica o psicològica de forma prèvia abans d'aquest. També s'interessa per l'hora en la qual va ser aïllat i puix que temps va estar en aqueixa cel·la abans de la seua mort.

  Igualment, pregunta per si existeixen càmeres de vigilància en el CIE i en concret, en la cel·la d'aïllament i reclama l'informe de les mateixes en una iniciativa de petició de documentació.

  La diputada pregunta a l'executiu si considera que s'ha salvaguardat la vida del ciutadà d'origen marroquí, “complint amb el seu haver de tutela de les persones sota la seua custodia i si es van complir els protocols anti suïcidis en aquest cas”.

  Finalment, vol conéixer quins protocols de protecció enfront de la deportació té pensat seguir el Govern respecte a les persones internes que podrien haver presenciat els fets que van desencadenar la mort del jove.

  Pujar