elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Unes jornades busquen consensos en gestió forestal valenciana per reduir l’impacte social i ambiental dels incendis

Unes jornades busquen consensos en gestió forestal valenciana per reduir l’impacte social i ambiental dels incendis

    La Universitat de València (UV) organitza aquest divendres 28 i el dissabte 29 a la Facultat de Geografia i Història unes jornades sobre com actuar davant dels incendis forestals i l’impacte d’aquests a la biodiversitat i al territori. Les sessions es convoquen en un moment en què són necessaris els consensos en matèria de gestió forestal, atès l’increment notable de superfície boscosa, cosa que està provocant incendis de dimensions desconegudes els darrers anys.

    “Aquestes jornades pretenen donar a conèixer l’efecte dels incendis forestals sobre els ecosistemes terrestres en general, i sobre els valencians en particular. I apuntar solucions consensuades per a una millor gestió dels boscos i els incendis, atès tant l’enorme impacte social, natural com econòmic que generen i que s’estan veient agreujats, per la major freqüència i intensitat a conseqüència dels efectes del canvi climàtic i l’escalfament global”, ha explicat Artemi Cerdá, catedràtic de Geografia Física i director de les jornades.

    Immaculada Orozco, secretària autonòmica de Política Territorial, Urbanisme i Paisatge; Joaquín Farinós, director de la Càtedra de Cultura Territorial Valenciana; Josep Montesinos, degà de la Facultat de Geografia i Història; i Artemi Cerdá, inauguraran la taula divendres a les 9 hores, al Saló d’actes Joan Fuster.

    Jorge Marquínez, Ferran Dalmau, José Manuel Moreno, Consuelo Alfonso i Saskia Keesstra són alguns dels ponents que participaran en la jornada del dia 28. El dissabte 29 es visitarà l’àrea forestal del municipi de Torás, una de les zones afectades per incendis forestals aquest estiu passat , per conèixer de primera mà l’impacte del foc a l’entorn i la recuperació del sòl.

    Aquesta iniciativa és organitzada per la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, la Universitat de València, el grup de Recerca en Erosió i Degradació del Sòl SEDER (de la UV), l’Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local i la Càtedra de Cultura Territorial valenciana.

     

    Pujar