elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Toni Gaspar serà el pregoner del Corpus en l'acte del dijous a l'església del Patriarca

Toni Gaspar serà el pregoner del Corpus en l'acte del dijous a l'església del Patriarca
  • El president de la Diputació de València serà l'encarregat de pronunciar el solemne pregó en l'obertura de la celebració de la festa nascuda en el segle XIII, que culminarà el diumenge amb la processó pels carrers de la ciutat

MÉS FOTOS
Toni Gaspar serà el pregoner del Corpus en l'acte del dijous a l'església del Patriarca - (foto 2)

El president de la Diputació de València, Toni Gaspar, serà l'encarregat de pronunciar el solemne pregó del Corpus amb el qual cada any es dona inici a les celebracions d'esta festa nascuda en el segle XIII. Gaspar serà enguany el pregoner en l'acte que tindrà lloc este dijous, 8 de juny (19.00 hores), a l'església del Patriarca, en el marc de la tradicional Eucaristia oficiada per l'arquebisbe de València, Enrique Benavent.

L'Associació Amics del Corpus de la ciutat de València és l'encarregada d'organitzar els actes de celebració del Corpus Christi, nascuda en terres belgues a mitjan segle XIII i la processó de la qual, acte central de la festa eucarística, va arribar a terres valencianes en 1372. El president d’Amics del Corpus, Francisco Esteve, ha destacat el coneixement i la implicació en les tradicions valencianes de l'actual president de la Diputació, institució que ha participat enguany en diferents actes amb motiu del centenari de la Coronació de la Mare de Déu.

El pregó del dijous en el Patriarca serà el primer dels actes d'una celebració que es prolongarà fins al diumenge, dia del Corpus Christi, amb el fermall d'una processó en la qual s'espera que puguen participar les 11 roques, des de la Diablera fins a la del Santo Caliz.

La Moma, els ‘gegants i nanos’ i les danses medievals tornaran a protagonitzar la cavalcada del Convit prèvia a la processó, que tindrà lloc en la vesprada del diumenge pels carrers del centre de la ciutat. Serà una nova oportunitat de veure desfilar a les Àguiles, la barca de Sant Nicolás, la Cuca Fera, el gegant San Cristóbal i els cirialots, entre una llarga nòmina de personatges històrics de la ‘festa grossa’ de la ciutat.

Pujar