elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
INCENDI VALÈNCIA

La solidaritat s'obri pas entre la devastadora tragèdia de l'incendi a València

La solidaritat s'obri pas entre la devastadora tragèdia de l'incendi a València
  • Hotels, supermercats i veïns s'han posat a la disposició dels veïns de l'edifici de Campanar

La solidaritat és un valor innegable de les persones i davant una situació tràgica els éssers humans traiem el millor de nosaltres mateixos. I és que davant una tragèdia com l'incendi de València, prenem consciència de la nostra pròpia vulnerabilitat.

Des d'ahir, quan van començar a arribar les primeres imatges del devastador incendi de dos edificis annexos en el barri de Campanar, la pena es va apoderar de tots els valencians.

Este matí, amb la llum del dia, la imatge que veiem és absolutament tràgica, més quan s'han confirmat quatre morts i encara hi ha al voltant de 14 persones desaparegudes.

En el moment més tràgic, ixen a relluir els valors de solidaritat i l'empatia amb el qual l'està passant malament.

Un dels primers a reaccionar va ser una acadèmia pròxima a l'edifici de l'avinguda Maestro Rodrigo que va habilitar l'espai per a emmagatzemar mantes, roba i tot el necessari per a ajudar als veïns.

També el supermercat Mercadona situat a pocs metres de l'incendi en un edifici de Nou Campanar, ha oferit de matinada servici a les víctimes i les autoritats. 

La Generalitat Valenciana va informar que s'havien habilitat hotels i albergs en la capital del Túria per a acollir als veïns afectats per l'incendi del barri de Campanar, en un dispositiu coordinat des de l'Ajuntament de València.

També el Banc d'Aliments de València brinda el seu suport des del projecte 'Primera Línia' tant en aliments i voluntaris com de transport i roba d'abric. L'entitat ha emés un comunicat de solidaritat amb el tràgic succés i posa a disposició dos línies telefòniques per a donar assistència a qualsevol que el necessite: 655961154 - 623503090.

Així mateix, el Deganat Autonòmic de Registradors de la Propietat i Mercantils en la Comunitat Valenciana ha emés un comunicat per a mostrar la seua solidaritat amb les víctimes i la resta de veïns de l'edifici. I es posa al servici dels afectats.

Així, “per a facilitar els tràmits a tots els veïns afectats per esta catàstrofe, els registradors anuncien que tots els interessats podran sol·licitar en el registre de la propietat de València número 5 les certificacions de domini i càrregues amb les quals acreditar els seus drets, sense cap cost econòmic. D'esta manera, els afectats podran exercir els seus drets enfront de les companyies d'assegurances o davant qualsevol tipus de reclamació. D'igual forma, els registradors es comprometen a despatxar amb la màxima urgència tots aquells documents, tràmits o gestions relacionats amb este desgraciat incident”.

Així mateix, la patronal d'Habitatges d'Ús Turístic de la Comunitat Valenciana, APTURCV, va oferir ahir els Habitatges Turístics dels seus associats a València per a les necessitats d'allotjament temporal del centenar de famílies afectades per l'incendi que ha arrasat un bloc d'edificis del barri de Campanar.

De fet, tant la presidenta d'APTURCV, Silvia Blasco, com el president de la Federació Nacional d'Habitatges Turístics, Miguel Ángel Sotillos, es van posar en contacte amb la primera tinenta d'alcalde de l'Ajuntament de València, María José Ferrer San Segundo, i amb el secretari autonòmic d'Habitatge de la Generalitat València, Sebastián Fernández, per a oferir els habitatges turístics dels seus associats a València per al reallotjament dels afectats en l'incendi, i col·laborar en la mesura de les seues possibilitats com ja es va fer en 2020 després de l'esclat de la pandèmia del COVID. 

Els inicis del pitjor incendi de la història de València

El foc es va iniciar, sobre les 17.30 hores, en el quart pis d'este edifici de nova construcció i les flames van avançar ràpidament fins a calcinar per complet el bloc, avivades pel vent de ponent que bufa en la zona este dijous.

De moment es desconeixen les causes i serà la policia científica la que llançarà llum a este dramàtic incendi que deixa desolada a la ciutat de València i a la resta de la regió.

Després de les flames queden dos blocs totalment calcinats, quatre víctimes mortals, almenys 14 desapareguts i 15 persones ferides, per les quals afortunadament no corre perill la seua vida.

Anit ja es coneixia la primera decisió després de la tragèdia: l'Ajuntament de València decretava tres dies de dol oficial -el primer este divendres- i la Junta Central Fallera suspenia la Crida prevista per al diumenge així com la resta d'actes fallers durant els pròxims tres dies.

També la Generalitat Valenciana ha decretat tres dies de dol oficial en la Comunitat, com ha informat el president Carlos Mazón.

Pujar