elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els socialistes reivindiquen la cultura del consens per a abordar els temes estratègics de la ciutat

Els socialistes reivindiquen la cultura del consens per a abordar els temes estratègics de la ciutat
  • Sanjuán insta a evitar els “fanatismes” en el debat sobre l'ampliació del Port de València

El portaveu dels socialistes a València ciutat i regidor d'Hisenda a l'Ajuntament de València, Borja Sanjuán, ha fet una crida a recuperar el clima de consens i evitar els “fanatismes” en el debat sobre l'ampliació del Port de València. Sanjuán s'ha pronunciat en aquests termes després del pronunciament de la comissió de Peticions del Parlament Europeu.

Sanjuán ha defensat la posició dels socialistes valencians respecte a la infraestructura portuària i que suposa “la cerca d'una fórmula que no obligue la gent a triar entre medi ambient o llocs de treball”.

“Ho hem dit moltes vegades. Cal plantejar un nou port que millore la situació actual i la seua relació amb la ciutat. Els polítics tenim l'obligació de formular propostes que respecten el medi ambient i que, alhora, siguen capaços de generar desenvolupament econòmic i treball. I en això estem des del principi en el partit socialista i cada vegada, afortunadament, està més gent”, ha dit.

El portaveu ha recalcat així el missatge que han mantingut els socialistes en el debat de l'ampliació del Port de València des del principi i que implica la necessitat que la ciutat dispose d'una infraestructura “tan competitiva com sostenible”.

En aquesta línia, els socialistes van portar al ple una moció alternativa que reinvindica treballar “per la descarbonització del Port de València, garantint la reducció de les emissions fins a aconseguir l'objectiu de zero emissions abans de 2030”.

Així mateix, reiterat que qualsevol “intervenció del port ha de tindre un impacte mediambiental nul", és més hauria de servir “per a recuperar l'espai retrocedit per les platges i aprofitar l'oportunitat per a donar solucions definitives a les platges del sud de la ciutat. “No és una bona opció quedar-se com estem ara i no fer res perquè la situació ja és greu”.

Pujar