19 de setembre de 2020 19/9/20

Els socialistes incorporen al Picota el premi Sacabutx per a premiar als artistes fallers

Els socialistes incorporen al Picota el premi Sacabutx per a premiar als artistes fallers - (foto 1)

  La candidata socialista a l'Alcaldia de València i portaveu del grup municipal, Sandra Gómez, ha presentat aquest matí la XV edició del Premi Picota a la sàtira local que organitza el grup municipal i ha destacat com a novetat la creació d'una nova categoria dirigida a reconéixer el treball dels artistes fallers.

  Amb aquest objectiu Gómez ha explicat, en roda de premsa, que el grup socialista ha creat el premi Sacabutx que anirà destinat a l'artista faller autor de la falla premiada amb el premi Picota, al qual se li entregarà una litografia i un premi dotat amb 1000 euros.

  La portaveu socialista ha ressaltat que el Picota és un premi "més que consolidat ja en el palmarés de premis de falles". "En la picota hem posat més de mil escenes de crítica local al llarg d'aquests anys i hem passat de l'oposició al govern sense perdre este esperit faller on la sàtira i la crítica són les protagonistes", ha exposat.

  Gómez ha posat l'accent que enguany el grup socialista ha volgut "anar més enllà" i "celebrar aquest XV aniversari donant especial protagonisme als artífexs materials d'esta crítica i aquest caràcter faller que hem anat premiant". Ha recordat, que en aquests quatre anys de Govern, els i les socialistes han demostrat el seu "compromís amb el col·lectiu d'artistes fallers en tots els àmbits en els quals hem tingut responsabilitat".

  Així, ha indicat que des de "ocupació, formació, turisme o urbanisme hem actuat". En aquesta línia, ha recordat la visita de la ministra d'Indústria a la Ciutat de l'Artista Faller perquè coneguera "el valor i el gran potencial" que té aquest espai. Sandra Gómez ha assegurat que la "revitalització i regeneració només serà possible amb la col·laboració de totes les administracions".

  A més, ha anunciat que enguany s'incorpora al jurat del Picota "el faller i bon coneixedor de la crítica fallera, Jose Gisbert". D'aquesta manera, s'uneix a l'equip format per la exregidora socialista Pilar Calabuig, el catedràtic de dibuix de la Universitat Politècnica de València, Rafael Raga, el cartellista Martín Forés i el documentalista Ferran García.

  Pujar