30 de setembre de 2020 30/9/20

S'obri el termini perquè les empreses presenten les seues ofertes per al programa formatiu d'inserció laboral de 2019

    La regidoria d'Inserció Social i Laboral ha obert el termini perquè les empreses presenten les seues ofertes per a la quarta edició de tallers i cursos municipals destinats a insertar laboralment les persones en situació d'exclusió social i amb greus dificultats d'accés al mercat laboral. En total, este Pla, que enguany compta amb un pressupost de 240.000 euros, preveu el desenvolupament de 18 tallers d'habilitats i competències bàsiques en què es podran inscriure's 588 persones.

    Estes persones seran becades, ja que cada participant rebrà un estímul econòmic que haurà d'abonar directament l'empresa adjudicatària, amb una periodicitat quinzenal o mensual. Per a este menester, la regidoria dedicarà 77.200 dels 240.000 esmentats euros.

    Pel que fa a les 588 persones que hi participaran seran proposades pel personal tècnic dels centres municipals de servicis socials, tenint en compte que van dirigits a persones en risc o situació d'exclusió social, que estiguen desocupades i que es valora com a necessària i oportuna la formació prevista al taller. A més, es garantirà la presència equilibrada de dones en totes les formacions.

    La previsió de temps de formació a impartir és de 2.337 hores. L'any passat van ser de 1.857 hores, i les matèries que es proposaran enguany a les empreses per a impartir són: Cuina i rebosteria casolana; Costurízate (arranjaments i compostures); Repara la teua llar (reparacions domèstiques); Mecani-car, La teua casa, la teua economia; Puja de nivell (formació en competències clau); sent València; ¡Oído, cocina!; Actualiza't (informàtica bàsica); Moda a les teues mans (arranjaments d'ungles i mans); Cuidem dels majors; Neteja industrial i domèstica; Coneix-te, implica't (atenció a la llar a la infància); Temps entre costures (patronatge i costura); Aprén a estalviar; La meua llar, el meu lloc (neteja domèstica i cura de la llar); Planta ja! (Jardineria); Repara la teua bici; Primers auxilis sanitaris; Perruqueria i barberia; Agricultura; Reforç de castellà per a migrants; Monitor/a de menjador de col·legi i Potència't en la recerca d'ocupació (coaching per a l'ocupació).

    Pujar