21 de gener de 2021 21/1/21

El segon campus 'Escola Valenciana d'Innovació Labora-UV' abordarà les novetats per a la millora de la formació per a l'ocupació

  • El Campus tindrà lloc els dies 30 de setembre i 1 d'octubre en el Centre Cultural La  Nau

  • La finalitat és donar suport a les aportacions de les persones interessades en la Formació Professional per a l'ocupació en tots els àmbits

El Servei Valencià d'Ocupació i Formació (Labora) i la Universitat de València (UV) presentan en el Centre Cultural La Nau els dies 30 de setembre i 1 d'octubre el segon campus de la 'Escola Valenciana d'Innovació Labora-UV'. Aquesta trobada vol contribuir a generar valor públic, desenvolupant i incentivant una nova cultura organitzativa que done suport a la transformació de la formació professional.

Labora i la UV han posat en marxa aquest campus dirigit a col·lectius valencians relacionats amb la formació per a l'ocupació amb l'objectiu de compartir experiències innovadores que milloren la qualitat de la formació que la Generalitat ofereix a les persones per a millorar o aconseguir ocupació.

La iniciativa obeeix a la necessitat d'abordar des de l'Administració la transició cap a una nova cultura corporativa compromesa amb la innovació.

L'esdeveniment serà inaugurat el dia 30 de setembre per el secretari autonòmic d'Ocupació i director general de Labora, Enric Nomdedéu, la vicerectora d'Ocupació i Programes Formatius de la Universitat de València, María Adela Valero, i el codirector de la Càtedra Innova Labora-UV, Rafael J. García Martínez.

Entre els ponents destaquen Xavier Marcet, consultor en estratègia, innovació i emprenedoria corporativa, que realitzarà una conferència titulada 'Es pot ser emprenedor públic?', la subdirectora general de Polítiques Actives d'Ús del SEPE, Carmen Menéndez, que parlarà del model de formació professional del Servei Públic d'Ocupació Estatal, i el cap de Servei d'Innovació i Gestió del Coneixement de l'Ajuntament de València, Fermín Cerezo, que reflexionarà sobre si les organitzacions públiques són realment innovadores.

Amb el format de Diàlegs i Experiències Pràctiques d'Innovació, professionals els professionals de la innovació aportaran propostes per a construir una administració receptiva i adaptable als canvis. Així mateix es presentaran i analitzaran la metodologia i resultats dels experiments dissenyats sota el paraigua programa InnoTalks Innova, que està impulsat per la Subdirecció General de Formació de Labora i la Càtedra Innova Labora- UV.

Es tracta d'un esdeveniment emmarcat en la Càtedra Innova Labora-UV, que té per objecte posar en marxa una línia d'I+D+I d'excel·lència especialitzada en formació ocupacional i col·laborar amb els plans de formació de Labora per a afavorir la creació d'un nou coneixement i de bones pràctiques innovadores en aquesta àrea dins de la Comunitat Valenciana.

Amb aquest tipus d'iniciatives, Labora pretén oferir una formació de qualitat, útil i més concorde al mercat laboral i a les necessitats de les persones desocupades perquè puguen millorar les seues possibilitats de trobar ocupació.

La clausura del campus estarà a càrrec de la directora general d'Ocupació i Formació de Labora, Rocío Briones, la vicerectora, María Adela Valero, i la subdirectora general de Formació Professional per a l'ocupació, Rosa López Pérez.

L'èxit de la primera edició

Sota el lema 'L'emoció d'innovar', el projecte de l'Escola Valenciana d'Innovació va nàixer en 2018 amb la finalitat de crear un espai de diàleg on compartir idees i experiències pràctiques d'innovació, en les quals destacats i destacades experts de diferents àrees professionals van explicar.

Donat el seu èxit d'assistència i participació, la 'Escola Valenciana d'Innovació Labora-UV' continua la seua aposta per la millora de la gestió del coneixement intern per a poder construir una administració receptiva i adaptable als canvis i, d'aquesta manera, donar suport de forma activa les aportacions i recomanacions de les persones interessades en la formació professional per a l'ocupació en tots els àmbits.

Pujar