elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sanitat aïlla la residència d'estudiants Ausiàs March de València per un brot de coronavirus

Sanitat aïlla la residència d'estudiants Ausiàs March de València per un brot de coronavirus
  • Hi ha onze estudiants contagiats i una trentena de persones en quarentena

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha signat aquest dimecres una resolució per la qual s'adopta l'aïllament preventiu de les persones residents i el personal treballador de Col·legi Major Ausiàs March de València després de la detecció d'un brot de coronavirus que afecta, al menys, a 12 persones.

La decisió s'ha adoptat pel "risc que suposa la disseminació entre l'alumnat de la universitat amb la baixa incidència que s'observa en aquest moment a la ciutat de València", de manera que residents i treballadors romandran aïllats durant 10 dies naturals des de la publicació de la resolució i Salut Pública durà a terme un cribratge massiu per detectar possibles casos positius.

En aquest sentit, se suspenen totes les ixides del Col·legi, llevat de les estrictament necessàries per raons sanitàries, així com les visites externes. Segons les últimes dades de Sanitat, hi ha onze estudiants contagiats i una trentena de persones en quarantena.

No és la primera vegada que es produeix un brot de coronavirus en aquesta residència d'estudiants de la ciutat de València: l'últim va ser al setembre on, després de realitzar-un cribratge a tots els residents, 72 d'ells van donar positiu. El brot més gran va ser el passat mes d'octubre a la residència Galileo Galilei, on una festa d'estudiants va acabar amb un macrobrote en el col·legi major.

Pujar