23 de setembre de 2020 23/9/20

Sandra Gómez proposa reimaginar València perquè siga una ciutat per a tots

Sandra Gómez proposa reimaginar València perquè siga una ciutat per a tots - (foto 1)

  La candidata a socialista a l'Alcaldia de València, Sandra Gómez, ha plantejat la necessitat de "reimaginar la ciutat des de la perspectiva de gènere" amb l'objectiu que l'espai públic siga un "entorn amable i segur, amb millors habitatges, serveis i equipaments públics".

  "Al llarg de les dècades les ciutats s'han anat construint des d'una posició neutra, és a dir, obviant les especials necessitats que poden tenir totes les persones que habiten en elles", ha emfatitzat Gómez després de realitzar un passeig veïnal pel barri de Russafa, amb la iniciativa Jane's Walk.

  Jane's Walk és una activitat basada en les idees de Jane Jacobs (activista que va defensar les idees dels veïns i veïnes en la planificació de barris i construcció de ciutats) que a través de recorreguts a peu permet a les persones observar, reflexionar, compartir, qüestionar i reimaginar col·lectivament els llocs en els quals viuen, treballen i juguen.

  Gómez ha posat en valor que aquest passeig ciutadà "ajuda a comprendre millor l'entorn físic i humà que compartim des d'un enfocament de gènere", ha ressaltat Gómez qui ha recordat que els socialistes han incorporat la perspectiva de gènere en la revisió del Pla General d'Ordenació Urbana, que està duent a terme la regidoria d'Urbanisme que dirigeix Vicent Sarrià. Un treball que ha rebut el Premi Nacional d'Urbanisme Ricardo Santos Díez.

  Sandra Gómez ha posat en valor que aquests passejos "serveixen per a adonar-nos de coses que passen desapercebudes en el nostre dia a dia, però que suposen barreres per a molta gent, en referència a les persones amb diversitat funcional".

  "Qüestions com l'accessibilitat de les voreres, els creus, els passos subterranis, la il·luminació de les ciutats, la mobilitat, el transport públic s'han convertit en vertaders obstacles que dificulten la vertadera integració i igualtat en les ciutats", ha ressaltat. Per açò, ha explicat que amb aquesta iniciativa "sobretot el que volem és repensar i reimaginar València amb l'objectiu que siga una ciutat per a totes i per a tots".

  Pujar