18 de juliol de 2019 18/7/19

Sandra Gómez considera que la capitalitat del disseny consolidarà el sector i transformarà València

Sandra Gómez considera que la capitalitat del disseny consolidarà el sector i transformarà València - (foto 1)

La candidata socialista a l'Alcaldia de València, Sandra Gómez, ha assegurat hui que la candidatura a la capitalitat del disseny transformarà la ciutat” i “consolidarà un sector que és una palanca transversal de la indústria, que genera ocupació i riquesa”.

Sandra Gómez s'ha pronunciat en aquests termes amb motiu de la trobada que ha mantingut juntament amb la Ministra d'Indústria, Reyes Maroto, la diputada socialista en el Congrés dels Diputats, Ana Botella, i la secretària autonòmica d'Economia de la Generalitat Valenciana, Blanca Marín, amb responsables del disseny en l'edifici Vés-los i Vents, en el marc de la campanya Seguir Sumant.

Les dirigents socialistes han mostrat el seu suport al disseny valencià i el seu impuls per a promoure el disseny com a factor clau de la innovació i el desenvolupament econòmic i, més concretament, per a convertir València en un pol d'atracció del disseny espanyol en el món.

Sandra Gómez ha insistit que el disseny és “un valor afegit que permet la diferenciació”. “La candidatura de València naix directament del teixit industrial i dels professionals del disseny per a convertir la nostra societat en un exemple de transformació social capaç de millorar la vida de les persones. Les institucions hem d'estar darrere per a donar-ho suport i reforçar-ho, contribuint al canvi”, ha subratllat.

Per part seua, Reyes Maroto ha explicat que en els seus mesos en el Govern, el seu equip ha comprés que el valor diferencial d'Espanya “com a país és el disseny” per això ha de dotar-se “de pressupost per a poder continuar potenciant-ho”.

“Em compromet a impulsar el disseny des del Ministeri d'Indústria des de diferents àmbits i de manera transversal amb altres ministeris”, ha assegurat i ha plantejat que la candidatura de València “permet incloure el disseny en l'agenda pública”. També, s'ha compromés a “convertir aquesta iniciativa en un referent que ens ajude a generar un debat entorn del disseny a nivell internacional a Europa”.

Per la seua banda, Xavi Calvo, co-director estratègic de la candidatura València Capital Mundial del Disseny 2022, ha sol·licitat un “suport pressupostari real” en el cas que València siga la ciutat finalista, a més d'excepció fiscal per a totes aquelles empreses que vulguen sumar-se a aquest projecte i un organisme d'interlocució nacional, que puga seguir el model del Design Council d'Anglaterra, amb el qual desenvolupar i vetlar per les polítiques de disseny de tot el país.

Així mateix, en l'acte també han intervingut Pau Rausell, co-director estratègic; Rafa Armero, dissenyador i expresident de l'Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (*ADCV); Kike Correcher, representant de Xarxa Espanyola d'Associacions de Disseny (READ) en el Consell Europeu de Disseny; i Marisa Gallén, presidenta de la Associació València Capital del Disseny - que impulsa la candidatura de València.