27 de setembre de 2020 27/9/20

Rodríguez: "La dura reprimenda del jutge a la Policia per la seua mala praxi al CIE de Sapadors evidència la necessitat de tancar-lo"

    La diputada de Compromís i portaveu de Drets Humans a les Corts, Cristina Rodríguez, s'ha referit hui a la informació publicada per eldiario.es segons la qual el jutge de vigilància del Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de València desautoritza la Policia després del suïcidi, el passat 15 de juny, d'un jove en aïllament, alhora que els acusa d'ocultar informació i els imposa mesures per millorar el tracte a les persones allà retingudes.

    Per a Rodríguez, la interlocutòria del jutge és duríssima contra l'actuació de la Policia i la conseqüència de la mateixa hauria de ser prendre la decisió política immediata, per part del govern central, del tancament del CIE de Sapadors de València.

    La diputada de Compromís ha tornat a recordar que "les Corts Valencianes van aprovar una proposició no de llei en 2015 exigit al govern central el tancament dels CIES, una petició del parlament valencià a la qual se li ha fet cas omís. I mentrestant es segueixen produint morts de persones allà retingudes sense haver comès cap delicte i la justícia posa en dubte l'actuació dels responsables del centre".

    "Esperem la compareixença del delegat del Govern a Les Corts que demanàrem el passat mes de juliol per a què es responsabilitze de la greu situació del centre i a més anem a sol·licitar la visita al CIE de Sapadors per conèixer de primera mà la situació de les persones allà retingudes i que es compleixen les mesures imposades pel jutge", ha conclòs Rodríguez.

    Pujar