elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Rita Barberá ja és Alcaldessa Honoraria de València

Rita Barberá ja és Alcaldessa Honoraria de València
  • El nomenament ha sigut aprovat en el ple de setembre encara que no amb el suport de tots els grups

Tres mesos ha tardat l'actual alcaldessa de València, María José Catalá, a nomenar a Rita Barberá com a Alcaldessa Honoraria de la capital del Túria.

El nomenament, en el qual es reconeix la labor de la qual fora durant 24 anys alcaldessa de la capital valenciana, ha sigut aprovat amb els vots a favor del Partit Popular i de Vox, i amb el rebuig de PSPV-PSOE i Compromís.

Així aquest títol pòstum va arribar al ple després de passar per la Comissió de Cultura, al costat de la resta d'Honors i Distincions que, coincidint amb el 9 d’Octubre, el consistori atorgarà a persones i entitats que han treballat per la ciutat i que l'han donada a conéixer.

No obstant això, per als partits de l'oposició es tracta d'un nomenament “inoportú” per les causes judicials que afecten l'entorn de Rita Barberá.

Rita Barberá Nolla

María Rita Barberá Nolla va ser alcaldessa de València entre 1991 i 2015, diputada per València en les Corts entre 1983 i 2015, i senadora per designació autonòmica des de 2015 fins a la seua defunció.

Nascuda el 16 de juliol de 1948 a València, moria el 23 de novembre de 2016 a Madrid.

Malgrat haver estat durant quatre dècades afiliada al Partit Popular, va ser suspesa en 2016 quan el Tribunal Suprem va obrir causa contra la exalcaldes de València per descomptat blanqueig de capitals. Encara que Barberá va ser baixa del PP no va deixar l'acta de senadora al·legant que era personal, per la qual cosa la valenciana no va abandonar l'escó fins a la seua defunció.

Pujar