elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ribó, sobre la festa del Galileo: "Tornen a casa i poden ser un focus de contagi per a les seves famílies"

Ribó, sobre la festa del Galileo: "Tornen a casa i poden ser un focus de contagi per a les seves famílies"
  • L'alcalde de València qualifica de "greu" que s'haja tornat a repetir el mateix que va causar el major brot de coronavirus fa uns mesos a la Comunitat Valenciana

Continuen les reaccions als greus incidents que van tenir lloc el passat divendres a la nit en el Col·legi Major Galileo Galilei i que va concentrar a 200 persones fins que va arribar la Policia Nacional i ho va dissoldre. La festa ha causat gran indignació ja que es produeix hores després que el president de la Generalitat anunciés dures restriccions per a aquestes festes a la Comunitat Valenciana.

Un president que moments després de conèixer els fets els condemnada fermament i anunciava que es van a investigar "fins al final". També l'alcalde de València, Joan Ribó ha qualificat de "greu" que s'haja tornat a repetir el mateix que va causar el major brot de coronavirus fa uns mesos a la Comunitat Valenciana.

Per a Ribó la situació pot complicar perquè "en pocs dies aniran a casa per Nadal" i poden constituir un "focus de contagi important per les seues famílies" i per això els crida a fer una reflexió.

Així es pronunciava aquest dissabte el primer edil durant la seva visita a una exposició amb motiu de el X aniversari de l'AVE Madrid-València. Tal com els va explicar elperiodic.com, La Policia Nacional va dissoldre aquesta festa en la qual haurien uns 200 estudiants. Es tracta de la mateixa residència que ja va celebrar una festa il·legal al setembre i que va acabar amb un brot de 160 positius.

Segons han explicat fonts policials a aquest digital, tots ells eren residents al Col·legi, i havien ocupat zones interiors de l'edifici per celebrar una festa no autoritzada. La festa es va celebrar aquest divendres passades les dotze de la nit, és a dir, saltant-se el toc de queda.

La Policia Local també es va presentar a la residència després de les denúncies veïnals encara que no va arribar a intervenir perquè la Policia Nacional ja s'havia fet càrrec de la situació.

L'alcalde reconeix que "evidentment és una cosa que és reiterativa" i que "aquest col·legi no ha sortit als diaris per primera vegada, sinó que ha estat acumulant causes". Una cosa que, per Ribó, s'ha de tenir en compte encara que no li corresponga a ell sancionar el que ha passat però sí diu que és "greu que es torni a repetir" i "no s'haja esmenat un comportament que va passar abans".

Tem Ribó que aquesta festa puga derivar en una cosa greu: "La majoria de les persones d'aquest col·legi major i de totes les escoles majors aniran en pocs dies a casa per Nadal i el que passieaquests dies pot ser un focus de contagi important per les seues famílies ".

Pujar