20 de setembre de 2020 20/9/20

Ribó es mostra satisfet amb el nou govern i anuncia reunions amb els futurs ministres d'Hisenda i Foment

Ribó es mostra satisfet amb el nou govern i anuncia reunions amb els futurs ministres d'Hisenda i Foment - (foto 1)
  • "Estarem atents perquè es complisquen les inversions que València precisa"; ha apuntant l'alcalde

«És una bona notícia per al conjunt d'Espanya que s'haja desbloquejat la situació política i tinguem ja un president del Govern. Ara toca que esta notícia siga també bona per a València. Els valencians i valencianes volem veure que es passa de les paraules als fets, i estarem vigilants perquè els acords es complisquen». L'alcalde de València, Joan Ribó, ha valorat hui, a preguntes dels periodistes, la pròxima constitució del Govern de l'Estat.

Ribó s'ha mostrat «content que ja puguem tindre govern a Espanya: ja era hora perquè hi havia molts assumptes paralitzats, i molts d'ells d'importància fonamental per a la nostra ciutat», ha afirmat. Per això, ha anunciat que des de l'Ajuntament «estarem atents perquè es complisquen les inversions que València precisa».

«Són temes fonamentals que nosaltres treballarem. Estem esperant saber qui s’encarrega dels Ministeris d'Hisenda i de Foment per a demandar una entrevista i parlar d'estos temes», ha afegit. Entre les actuacions que l'alcalde reivindica, ha citat «les necessàries inversions en matèria d'infraestructures ferroviàries, històricament deficitàries, com és el túnel passant, el canal d'accés i l'estació definitiva de l'AVE. També, l'assumpció del deute per la Copa Amèrica en la Marina de València, tal com s'ha fet amb esdeveniments similars de projecció internacional per a Espanya, com les Olimpíades de Barcelona o les Expos de Sevilla i Saragossa», ha afegit. I així mateix, s'ha referit a «la injecció pressupostària necessària quant a mobilitat i transport públic per a l'àrea metropolitana de València», que tal com ha assenyalat, «ha de ser equivalent a la de les altres grans àrees metropolitanes com Madrid, Barcelona o les Illes Canàries».

«Com a alcalde de València, done la benvinguda a un govern de progrés per a Espanya», ha conclòs Joan Ribó, «però vigilant que la nostra ciutat siga tractada com mereix». Ribó ha destacat que la ciutadania de València «reclama equitat amb la resta de ciutats de l'Estat».

Pujar