28 de setembre de 2020 28/9/20

Reyes Martí tornarà a ensordir València amb la mascletà del 8M

Reyes Martí tornarà a ensordir València amb la mascletà del 8M - (foto 1)
  • La pirotècnica de Burriana torna a la plaça de l'Ajuntament aquest diumenge “amb els mateixos nervis que la primera vegada”

“Els nervis continuen igual que la primera vegada”. Reyes Martí reconeix que, encara que l'hàbit fa al monjo, la sensació de tirar la mascletà del Dia Internacional de la Dona Treballadora per 18a vegada és la mateixa que el primer dia: “La pressió de voler fer-ho tan bé com siga possible i davant tanta gent existeix sempre”, ens reconeix a elperiodic.com.

I és que, amb motiu del 8 M, la propietària de la pirotècnia borrianenca Martí, durà a terme la mascletà del diumenge 8 de març. Una traca que estarà dedicada de principi a fi a les dones i a la lluita contra la violència de gènere, per la qual cosa el color morat serà protagonista, així com el color negre com a dol per totes les víctimes: “Farem un homenatge a les víctimes de la violència de gènere d'enguany durant els sis minuts que dure la traca”.

Reyes Martí reconeix que és un honor estar al càrrec d'una mascletà tan important i en un dia tan assenyalat. La borrianenca demana a totes les dones al fet que siguen elles mateixes i al fet que facen “el que hagen de fer” i als homes també: “El respecte és la base de la convivència mútua”, conclou.

Cal recordar que l'any 2018, Martí es va convertir en la primera dona a realitzar un triplet històric: Nit del Foc, macletà de San José i Cremà. A més, Martí porta disparant la mascletà des de 2004 tots els 8 de març, llevant dels anys 2017 i 2018 que la va disparar en els dies centrals de falles. Reyes Martí avisa a tots els lectors d'elperiodic.com: “Serà una mascletà canyereta”.

Falles de València

Falles de ValènciaEntrar en el especial
Pujar