4 de juny de 2020 4/6/20

Restaurants i bars de València podran ampliar les seues terrasses per a compensar la reducció de l'aforament

Restaurants i bars de València podran ampliar les seues terrasses per a compensar la reducció de l'aforament - (foto 1)
  • L'Ajuntament dona via lliure a l'ampliació de les terrasses

L'Ajuntament dona via lliure a l'ampliació de les terrasses de l'hostaleria per a compensar les pèrdues per l'obligada aturada dels negocis i la vigent obligatorietat de reduir l'aforament com a mesura de seguretat per la pandèmia de Covid-19. Este mateix divendres, la Junta de Govern Local ha aprovat de manera efectiva que els bars i restaurants, i locals d'hostaleria en general, puguen ampliar de manera temporal les seues terrasses i les condicions i tràmits per a poder dur-ho a terme.

El vicealcalde, Sergi Campillo, ha explicat hui els detalls d'esta mesura, que s'ha impulsat en suport del teixit empresarial del sector de l'oci i de la restauració de la ciutat, que s'ha vist molt afectat per les mesures de confinament i les conseqüències de la desescalada per fases. Acompanyat per la vicealcaldessa, Sandra Gómez, el vicealcalde ha explicat els acords adoptats hui per la Junta de Govern Local.

Les persones interessades podran sol·licitar l'increment de la superfície de les terrasses dels seus locals “amb caràcter temporal i excepcional, i respectant sempre la proporció del 50% entre taula i superfície disponible”. La tramitació de les sol·licituds s'efectuarà en les Juntes Municipals de Districte i, tal com ha subratllat el vicealcalde, es tracta d'autoritzacions “temporals i de caràcter excepcional, que quedaran sense efecte en el moment en què es permeta el 100% de l'ocupació”. A més, l'ocupació màxima permesa serà de deu persones per taula o agrupació de taules, havent d'existir com a mínim 2 metres de distància entre les taules o grups de taules. Quant als tendals fixos existents, no podran tancar més de dos costats.

La iniciativa és fruit de l'acord i el consens aconseguit entre la regidora d'Espai Públic, Lucía Beamud, amb la Federació d'Hostaleria i la Federació d'Associacions de Veïns “ja que és molt important conjugar i garantir els drets de totes les parts i, al mateix temps, donar un valor d'oxigen a este sector, el de l'hostaleria, que ho ha passat i que ho està passant molt malament”, ha subratllat el vicealcalde.

Per això, la decisió de l'Equip de Govern va més enllà del que estableix l'Ordenança, i contempla també l'agilitació de la concessió de les autoritzacions. Si fins ara, ampliar una terrassa, per exemple, en una zona enjardinada requeria d'un informe previ del Servei Municipal de Jardins, a partir d'ara s'optarà per concedir de manera automàtica la petició alhora que s'informa dels requisits que s'exigeixen i, posteriorment, comprovar mitjançant inspecció per part dels tècnics municipals (Policia Local i Servei d'Inspecció) que estos requisits es compleixen. A més, des del Servei de Personal s'ha ampliat la dotació de funcionaris dedicats a resoldre i donar eixida a les peticions. Tot permetrà que els hostalers puguen posar en ús de manera immediata els espais ampliats de terrasses amb totes les garanties de seguretat.

Campillo ha destacat el suport i l'agilitat per part de l'Ajuntament a l'hora de donar resposta a les necessitats dels diferents sectors, en este cas l'hostaleria, que “encara que no és una subvenció directa, ja que esta és una altra línia que ha impulsat també el Govern Local, també es tracta d'una mesura que contribueix a reactivar l'economia.

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y Alacant

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y AlacantEntrar en el especial
Pujar