11 d’abril de 2021 11/4/21

El turisme és cada volta més rendible a la ciutat de València

El turisme és cada volta més rendible a la ciutat de València - (foto 1)
  • Ha augmentat un 8% en el primer quatrimestre de 2019

Durant els quatre primers mesos de 2019, el turisme a la ciutat de València manté la tendència de creixement que experimenta durant els últims anys. Segons les dades publicades per l’Institut Nacional d’Estadística (INE), milloren les xifres de pernoctacions i viatgers, i evolucionen positivament els indicadors de rendibilitat turística: RevPAR, ocupació hotelera i preu mitjà. Així mateix, la ciutat projecta «una imatge més singular i més autèntica», gràcies a la segmentació de la promoció i a un relat basat en programes de producte com a gastronomia, cultura, esport i naturalesa, entre d’altres.                                                   

La regidora de Turisme en funcions, Sandra Gómez, ha destacat «el treball de posicionament de València com una destinació europea cosmopolita i sostenible, la qual cosa permet millorar la qualitat, la competitivitat i la rendibilitat del turisme a la ciutat». Així mateix, hi ha afegit que «les companyies aèries continuen confiant en València com a destinació, tant en temporada d’estiu com en els mesos d’hivern, i esta dinàmica ens fa preveure que continue la bona evolució del sector turístic».

Així, de gener a abril creixen les pernoctacions un 4,1 %, fins a aconseguir les 1.514.643. Del total de pernoctacions, el 37% correspon al mercat nacional i el 63% a l’internacional. També creixen els principals mercats de la ciutat de València: Itàlia (12,1%), Holanda (5,5%), Regne Unit (5,2%), Alemanya (9,7%) i França (8,2%). Pel que respecta als mercats transoceànics, creixen el Brasil (32%), els Estats Units (20%), Corea (33,7%) i el Japó (+16,7%). Així, les pernoctacions de turistes americans suposen ja un 10% del total del mercat internacional.

Quant als viatgers, creixen un 3,3% fins als 653.673. Resulta rellevant destacar l’evolució dels viatgers internacionals, que creixen un 9,8%. D’altra banda, fins al mes de maig –últims dades publicades per Aena- el trànsit de passatgers a l’Aeroport de València creix a un ritme del 12,3%, mentre que la mitjana d’aeroports espanyols experimenta un creixement del +5,6%.

IMPORTÀNCIA DE LA CONNECTIVITAT

L’increment de places per part de les companyies aèries fa preveure «una bona temporada d’estiu» impulsada pel visitant internacional. De fet, per a la temporada d’estiu hi ha programades 6,5 milions de places. Pel que respecta als seients oferits, Itàlia creix un 10,4%, Regne Unit un 23,9%, França un 16,6% i Alemanya un 4,1%.

Amb les catorze noves connexions de l’estiu, l’aeroport registra un total de 114 rutes directes. Les catorze noves rutes de la temporada d’estiu són Clagiari, Bordèus, Fes, Tànger i Nantes amb Ryanair; Viena amb Laudamotion; Atenes amb Aegean Airlines; Lió amb Volotea; Heathrow amb British Airways; Catània, Gran Canària, Lisboa, Fuerteventura i Lanzarote amb Vueling.

«La bona projecció de la destinació, i les bones dades de la ciutat, afavorixen que les companyies aèries mantinguen les seues connexions d’estiu en temporada d’hivern», ha explicat. Així, ja està confirmat que es mantenen a l’hivern les rutes de Nantes, Catania, Gran Canària, Lisboa, Fuerteventura, Lanzarote i Heathrow. Pel que respecta a noves rutes confirmades, a l’hivern operarà Ryanair a Kíev i Lisboa, i Air Brussels a Brussel·les. La nova connexió a Brussel·les suposa, a més, connectar l’Aeroport de València a un nou hub.

Pujar