23 de novembre de 2020 23/11/20

Les religioses de Iesu Communio elaboren a València centenars de tortells de Reis artesans de pasta fullada

Les religioses de Iesu Communio elaboren a València centenars de tortells de Reis artesans de pasta fullada - (foto 1)

  Les religioses de l'institut de vida consagrada Iesu Communio han elaborat per a aquestes dates centenars dels seus tradicionals tortells de Reis de pasta fullada que, per primera vegada, s'han posat a la venda a València, amb la possibilitat d'adquirir-los en el seu obrador del convent de Godella, a la botiga temporal habilitada al carrer Avellanes, 22, a través de la pàgina web o fins i tot encarregant-los a domicili per al matí de la vespra de Reyes.

  Iesu Communio compta amb “una tradició de més de 25 anys elaborant tortells”, segons han confirmat des de l'institut de vida consagrada. Els dolços “no són el típic *rosco de brioix, sinó que estan fets de pasta fullada d'una manera totalment artesanal per les pròpies germanes en l'obrador de Godella”. Farcits de nata o de crema pastissera, contenen fruita seca, com a ametles laminades, pistatxos i anous, així com fruita confitada, passes maceradas al rom i xocolate. Es poden adquirir de dues grandàries, per a cinc racions o per a huit.

  Les religioses porten rebent encàrrecs de tortells de Reis des dels primers dies de Nadal i “estan tenint molt èxit, molta gent ve només a portar-li'ls”.

  S'ha habilitat el número de telèfon 615.656.962 únicament per a rebre encàrrecs de tortells, que es poden recollir a la botiga habilitada al carrer Avellanes, 22, en horari de demà d'11 a 14 hores, i de vesprades de 17 a 20 hores, fins al 5 de gener al matí. Igualment, és possible acudir directament a l'obrador del convent de Godella, antic monestir de les Salesas, en horari de 8.30 del matí a 20.30 de la nit. Els encàrrecs poden realitzar-se també a través de la pàgina web www.pequeñareposteria.es, i existeix la possibilitat de rebre el tortell a domicili, amb un cost addicional, només el dia 5 de gener, d'11 a 14 hores i a la ciutat de València.

  La campanya de dolços de Nadal de Iesu Communio contribueix al manteniment de la comunitat religiosa, que viu del treball realitzat en la rebosteria, i a l'adequació de l'antic convent.

  A la botiga establida temporalment al carrer Avellanes, 22, seu de Missions de València, les religioses venen tots els dolços artesanals i adorns nadalencs que elaboren en el seu convent de Godella. Entre els dolços, a part dels tortells de Reis, hi ha torró, tòfones, bombons, pastes de et, codonys, brownies, massapans i pastissos. Igualment, ofereixen flors preservades, centres i adorns nadalencs que preparen per a la decoració de Nadal.

  Iesu Communio, erigit en 2010 en la diòcesi de Burgos com a institut religiós femení de Dret Pontifici, va triar en 2017 València per a obrir la seua primera comunitat fora de la diòcesi burgalesa, i es va establir en l'antic convent de les Salesas a Godella.

  Pujar