13 d’agost de 2020 13/8/20

Quatre manifestacions aquest 9 d'Octubre a la vesprada a València

Quatre manifestacions aquest 9 d'Octubre a la vesprada a València - (foto 1)
  • S'ha modificat l'horari d'alguna d'elles per a evitar enfrontaments entre manifestants d'ideologies diferents

Un total de quatre manifestació han sigut autoritzades per a aquest 9 d'Octubre a la vesprada a València. Són tres menys que l'any passat i s'ha modificat l'horari d'alguna d'elles per a evitar enfrontaments entre manifestants d'ideologies diferents, tal com ha informat la Delegació del Govern en un comunicat.

Així, l’Associació Regne de València Gais i Lesbianes, Transexuals i Bisexuals es manifestarà de 18.00 a 21.00. La seua convocatòria eixirà des de Sant Agustí i recorrerà el centre fins a arribar a la Plaça Alfons el Magnànim.

La segona manifestació acceptada és la d'Intersindical Valenciana-Comissió 9 d’Octubre, que eixirà a les 18.30 des de Sant Agustí i arribarà a les 21.00 a la Plaça d'Amèrica al costat de les escales del Pont de la Mar. Pel que respecta a la Coordinadora Obrera Sindical, la seua manifestació començarà a les 18.30 també en Sant Agustí i arribarà a les 22.30 a la Plaça Amèrica.

Hi haurà una quarta concentració contra la tauromàquia i eixirà a les 17.00 des del carrer Xàtiva fins a les 18.00 que està prevista la seua arribada al carrer Marqués de Sotelo. La Delegació del Govern ha retardat en mitja hora (de les 18.00 sol·licitades a les 18.30 resoltes), condicionada al fet que a aquesta hora haja finalitzat l'inici de l'anterior manifestació, la convocatòria de Coordinadora Obrera Sindical (COS).

Amb aquesta modificació, ha explicat la Delegació, “es tracta d'evitar que coincidisquen entitats organitzadores amb ideologies de diferent signe a l'inici de les marxes, amb la finalitat de conciliar el dret de manifestació amb el desenvolupament pacífic d'aquests actes”.

Després de la junta local de seguretat celebrada la setmana passada a l'Ajuntament de València, el delegat del Govern, Juan Carlos Fulgencio, va anunciar un nombre d'efectius policials similar als de l'any passat per a garantir el desenvolupament pacífic de la jornada festiva.

Així va indicar que, com en 2018, a les Unitats d'Intervenció Policial (UIP) dependents de la Prefectura Superior de Policia de la Comunitat Valenciana se sumaran unitats dependents de prefectures d'altres Comunitats Autònomes. Aquests cossos especialitzats treballaran al costat de la resta d'efectius policials.

Per a l'elaboració d'aquest dispositiu s'han dut a terme diverses reunions prèvies de caràcter tècnic que han sigut coordinades des de la Delegació del Govern i la Subdelegació del Govern a València al costat de l'Ajuntament de València i les Forces i Cossos de Seguretat.

Especial 9 d'Octubre 2019 a la Comunitat Valenciana

Especial 9 d'Octubre 2019 a la Comunitat ValencianaEntrar en el especial
Pujar