elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

“La qualitat del port de València ens ajuda a millorar la gestió d'altres recintes del món”

“La qualitat del port de València ens ajuda a millorar la gestió d'altres recintes del món”
    MÉS FOTOS
    “La qualitat del port de València ens ajuda a millorar la gestió d'altres recintes del món” - (foto 2)

    La Conferència de Nacions Unides per al Comerç i Desenvolupament (UNCTAD) celebra aquesta setmana a València un seminari per a ajudar a implementar un programa de gestió portuària eficient en països en vies de desenvolupament que reuneix a una vintena de ports del món.

    El seminari compta amb la participació dels ports de referència en els programes de formació en les àrees de parla hispana (València i Gijón), anglesa (Cork, Dublín, Belfast i Shannon Foynes), francesa (Marsella i Nantes) i portuguesa (Leixoes i Sines) i reuneix a representants portuaris de països com Perú, República Dominicana, Guatemala, Argentina, Angola, Filipines, Ghana, Gabon, Senegal, Benín, Togo, Guinea, Mauritània, Haití i Camerun.

    Segons Geneviève Féraud, responsable de desenvolupament de la UNCTAD, el programa de formació oferit per aquest organisme de Nacions Unides "és un dels millors programes d'assistència tècnica per a recolzar als ports del món, especialment als de països en vies de desenvolupament, a millorar el seu funcionament i efectivitat. Per a la UNCTAD, València, a més de ser soci de referència en el programa de formació per als països de parla hispana, és un recinte molt important pel seu know-how".

    Tercera edició del Seminari

    Es tracta de la tercera edició aquest seminari que reuneix a les diferents àrees lingüístiques del programa de formació de la UNCTAD i la segona vegada consecutiva que se celebra en el port de València. En aquest sentit, Mark Assaf, responsable de recursos humans de la UNCTAD, ha destacat que "el seminari és important perquè ens ajudar a compartir els coneixements que tenim sobre un tema fonamental com l'elaboració del quadre de comandament integral portuari. Hem triat València perquè volem donar a conèixer aquesta eina i aquest port disposa d'una àmplia experiència en ella". En aquest sentit, Gonzalo Ayala, responsable del programa Train for Trade, ha ressaltat que "València porta molts anys col·laborant amb la UNCTAD per a afavorir la formació de càrrecs mitjans de ports de països en vies de desenvolupament aportant els seus experts i el seu suport logístic". Igualment, Josep Hiney, director de Drogheda Port Company, ha explicat que "la celebració d'aquestes conferències ens ajuda a tots els participants a continuar millorant en el nostre treball".

    El seminari, que es clausura demà, està rebent valoracions molt positives per part de tots els països participants. Segons Mark Assaf "un gran nombre de països han mostrat el seu interès a enviar a representants a aquesta conferència ja que existeix un interès molt alt per utilitzar el Quadre de Comandament Integral per a mesurar els diferents indicadors d'activitat en els recintes portuaris". Igualment, Gonzalo Ayala ha destacat que "València sempre ha sigut un bon amfitrió i la seua experiència en l'aplicació del Quadre de Comandament Integral, implantada a València des de fa més de 10 anys, està sent molt enriquidora per a tots els països participants".

    Tots els participants en el seminari de la UNCTAD han coincidit a assenyalar la qualitat del funcionament de l'Autoritat Portuària de València. En aquest sentit, Gonzalo Ayala ha recordat que "la importància del port de València està unida intrínsecament a la qualitat dels seus recursos humans, un factor que ha sigut elogiat àmpliament per tots els participants en aquest seminari".

    Així mateix, Geneviève Féraud ha reconegut que "els experts de l'Autoritat Portuària de València gaudeixen d'un gran reconeixement per la seua qualitat" mentre que Joseph Hiney ha volgut destacar la qualitat de les infraestructures portuàries de València i l'avançada eficiència dels sistemes implantats per a la gestió del recinte.

    Programa de formació de la UNCTAD

    El programa de formació impartit per la UNCTAD està àmpliament valorat per tots els països participants ja que "l'objectiu no és merament la formació de les persones sinó l'increment de l'eficiència dels ports que acaba redundant en beneficis per a les àrees d'influència de tots els recintes" ha explicat Gonzalo Ayala, que ha continuat" el programa és summament útil posat que tots els participants en aquests programes de formació han de desenvolupar un treball final en el qual identifiquen un problema concret i analitzen diferents solucions". I ha exemplificat amb un port de la República Dominicana "en el qual es va observar que el nombre d'accidents del port era superior a la nit a causa de la mala il·luminació. La mesura implantada va permetre no solament reduir el nombre d'accidents sinó també rebaixar substancialment el cost del consum d'energia amb estalvis superiors als 700.000 dòlars anuals".

    Pujar