22 d’octubre de 2020 22/10/20

Les protectores d'animals demanen auxili: "Estem completament desbordats"

Les protectores d'animals demanen auxili: "Estem completament desbordats" - (foto 1)
  • La protectora d'animals de València lamenta que amb el nombre de treballadors que tenen i amb tan sols sis voluntaris no poden quasi atendre a tots els animals: "No volem que patisquen"

La sobtada extensió mundial de la pandèmia pel coronavirus o Covid-19 està tenint importants conseqüències en les nostres societats a tots els nivells.

I és que un dels sectors als quals especialment ha afectat aquesta situació és al de les protectores i associacions d'animals, que s'encarreguen de vetlar pel benestar d'aquests durant el dia a dia i més encara en moments en els quals la situació també es torna complexa per a ells.

Aquest context de crisi pel coronavirus ha provocat que moltes protectores estiguen completament desbordades o que no disposen del mateix nombre de voluntaris com abans, això últim és el que ocorre en Modepran, una associació que vela pel benestar dels animals que han sigut abandonats a València i Paterna.

Si vols saber com estan vivint aquests dies, continua llegint ja que elperiodic.com ha parlat amb la seua presidenta, Amparo Requena.

I és que la situació d'estat d'alarma que s'està vivint, preocupa bastant les protectores, perquè les mesures de prevenció que han sigut preses han fet al fet que en Modepran València “tinguen menys mans per a ajudar als animals” ja que únicament s'han autoritzat aquells voluntaris que són més veterans, dels quals hi ha aproximadament sis.

La presidenta, destaca que a causa de la situació que s'està vivint, en la protectora s'estan veient “completament desbordats perquè no hi ha suficients treballadors per a atendre els animals, per això és necessària la labor dels voluntaris”.

Això últim és el que recalca com “de vital importància perquè els animals no patisquen” ja que aquests no entenen res del que està passant i encara que hi haja menys voluntaris, els animals han de continuar tenint les mateixes cures i eixint a passejar.

Malgrat això destaca que des de la protectora continuen “ajudant-los i donant tot el millor d'ells”.

Per aquest motiu demana a les administracions “que es recorden més de nosaltres, dotant als animals de tot allò que necessiten mitjançant pressupost, perquè cal dependre sempre del voluntariat perquè no hi ha suficients mitjans i això és alguna cosa que no hauria de ser així”, conclou Amparo Requena.

Mesures més estrictes per als acolliments i adopcions
Aquesta situació ha fet que hi haja oportunistes que decidisquen acollir o adoptar animals per a així poder traure'ls a passejar, tenint una excusa més per a eixir al carrer. No obstant això, la presidenta afirma “que això a València no és el normal”.

Malgrat això, per a evitar que es donen situacions d'aquest estil, la qual cosa han fet en la protectora és que aquells que vulguen tindre a la seua casa a un animal “han de passar uns qüestionaris exhaustius, realitzats pel nostre personal que té molta experiència”, aquests mitjançant una sèrie de preguntes sabran si la persona interessada a adoptar és l'adequada o no per a l'animal.

A més, posa l'accent que “en el cas que hi haja un mínim dubte, no hi ha adopció”.

Una altra de les mesures més estrictes que s'estan adoptant són en relació amb els acolliments, perquè s'estan demanant que siguen llargues, de dos mesos mínim, comprovant així si la persona realment vol tindre un animal i “el faça perquè veritablement vaig desitjar un i no per un simple capritx, ja que aquests no són objectes ni coses i s'ha de mirar pel seu benestar sempre”, aclareix Amparo.

Quant a les mesures d'higiene que es tenen per a entregar els animals als domicilis, la Presidenta explica que “són exactament iguals a les que portem en el nostre dia a dia”, perquè aclareix que és essencial desinfectar els vehicles i transportines, ja que quan recullen a un animal del carrer no saben si aquest tindrà algun tipus de malaltia que puga ser contagiosa per a la resta.

Malgrat això, Amparo ressalta que s'han de posar totes les mesures d'higiene necessàries, però sempre sabent que els animals “no transmeten el coronavirus”.

Des de Modepran animen a la gent que tenia pensat adoptar al fet que ho faça ja que és un bon moment per a això i els animals ens necessiten.

Pujar