17 de gener de 2021 17/1/21

Proposen celebrar la festa de la Verge dels Desemparats des dels balcons

Proposen celebrar la festa de la Verge dels Desemparats des dels balcons - (foto 1)
  • La Basílica de València proposa col·locar en balcons i finestres de la Comunitat colgadures de la patrona

La Basílica de la Verge dels Desemparats ha proposat en un comunicat, “davant el trist anunci de la supressió dels actes festius” previstos per a la festa de la patrona regional de València, el pròxim 10 de maig, diverses iniciatives, amb les quals es puga manifestar també “la devoció a la nostra excelsa Patrona”. En primer lloc, la Basílica convida a “posar als balcons i finestres que donen als carrers colgadures i tapissos que facen referència a la Mare de Déu, en aquesta advocació de La nostra Senyora dels Desemparats o en tantes advocacions marianes amb les quals ens dirigim a la que és Reina del Cel i la Terra”.

Igualment, la Basílica convida al fet que “en totes les parròquies i temples on tingueu alguna imatge o quadre de la Mare de Déu dels Desamparats la poseu durant un temps a la porta del temple, sempre dins del mateix i sense ocupar l'espai públic, perquè els fidels que passen pel carrer la puguen contemplar i venerar”.

A més, la Basílica també proposa que diumenge que ve, 10 de maig, a les 12 del migdia, “quan l'Església resa el Regina Coeli, les campanes de les parròquies i temples, voltegen a glòria com a signe de goig i alegria”.

Una altra de les iniciatives proposades per la Basílica de la Verge dels Desemparats es dirigeix a “els xiquets i joves en edat catequètica, o per lliure iniciativa”, perquè “dibuixen i pinten una estampa de la Verge per a col·locar-la després en algun lloc visible de casa”. Referent a això, “si és possible que conste la data i així pot quedar com un record històric”.

D'altra banda, també la Basílica encoratja a “enviar centres de flors per empreses de transport o través de les floristeries a la Basílica”, encara que precisa que “aquestes ofrenes florals no fa falta que siguen totes per al diumenge 10, sinó que la podem prolongar durant tot el mes de maig”. Així, recorda que la Basílica roman oberta cada dia d'11 a 13 hores i de 17 a 19 hores.

Finalment, la Basílica convida també a “col·laborar econòmicament amb les múltiples obres de caritat” que realitza el temple des del segle XV “a favor dels més desemparats de la nostra societat”, obres de caritat “que són sens dubte la joia més bonica de la Verge”.

En aquest sentit, recorda el comunicat com la Basílica de la Verge, a través de la Fundació Maides, ajuda al “sosteniment d'uns pisos d'acolliment amb malalts mentals; a través de les religioses de Vila Teresita ajuda també “a eixir de les xarxes de la prostitució a dones sotmeses a aquesta esclavitud”; a través de Provida València, la Basílica ajuda a “mares gestants al fet que continuen amb l'embaràs”; i finalment, a través del “Pa de Sant Antoni” ajuda a les persones indigents que “deambulen entorn de la Basílica demanant almoina”.

Pel fet que per la pandèmia del coronavirus, “enguany no podrem realitzar la col·lecta de la missa d´Infants, ni la del besamans, ni tampoc estem comptant amb les aportacions assídues dels fidels que visiten la Basílica”, el santuari marià incita als fidels devots a col·laborar a través d'algunes pàgines web (www.donoamiiglesia.es) indicant el codi postal 46003 (Basílica Ntra. Sra. dels Desemparats) o directament en la web de la Basílica (https://basilicadesamparados.org). Igualment, es pot fa una transferència al compte habilitat per la Basílica de la Verge en el Banc Santander: ES65 0049 0781 9825 1026 6468.

Pujar