26 de gener de 2020 26/1/20

Cs proposa programes d'acció per a combatre la soledat no desitjada entre les persones majors de València

  • Javier Copoví planteja enfocar “l'atenció des d'un punt de vista humanitari, centrant-se en la detecció i l'acompanyament voluntari”

El grup municipal Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de València ha proposat la implantació de programes d'acció per a combatre la soledat no desitjada entre les persones majors, així com altres col·lectius, de la ciutat de València. Per a això, el regidor Javier Copoví ha demanat a l'equip de Govern que, en primer lloc, “es faça una anàlisi dels grups en risc i es col·labore amb els agents socials que estan en contacte amb aquestes persones, com a residències, serveis del 112, geriatres o metges de família”.

“Ja hem presentat, en barris com Patraix i Abastos, un programa que senta les primeres bases del que seria l'objectiu final, centrat en la detecció d'aquells casos més vulnerables i en el foment de l'acompanyament voluntari”, ha manifestat.

“València, amb quasi 800.000 habitants, requereix d'estratègies humanitàries així com de conscienciació ciutadana per a combatre la situació de soledat a la qual s'enfronten cada vegada més nostres majors”, ha assenyalat l'edil de Cs, per a qui “la frustració d'aquestes persones, que no troben eixida ni suport social a la seua situació, és una mostra més del desistiment de Ribó amb els serveis socials de la ciutat”.

De fet, tal com ha recordat Copoví, “des de Cs hem denunciat en reiterades ocasions les deficiències en aquesta àrea al llarg dels barris i pobles de València”. “De la mateixa manera que es plantegen solucions per a altres sectors de població, veiem necessari destinar recursos per a afrontar, des d'un enfocament humanitari, l'atenció als nostres veïns i veïnes i evitar que la soledat es convertisca en un dels nostres problemes endèmics com a societat”, ha conclòs.

Pujar